Limba română, întrebare adresată de ioana696, 8 ani în urmă

transforma in vorbire indirecta cele 2 replici
-Da , Unchesule .
-Poate ti-i draga a râs el plecând eu îmi plecam rușinat nasul . Sa știi cumnate s-a întors el cătră tata ca acest ficioras al dumitale e cu adevărat năzdrăvan . Rostește vorbe tainice sii va să săvârșească unele fapte de mirare .
Va rog este urgent !!! dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de poezia1
4
I-a raspuns da, Uncheasului. L-a intrebat daca ii este draga. I-a spus tatalui ca feciorasul lui este cu adevarat nazdravan. Rosteste vorbe tainice si vrea sa savarseasca unele fapte de mirare.

poezia1: te ajut daca doresti?
poezia1: te ajut cada doresti?
poezia1: te ajut daca doresti?
poezia1: te ajut cada doresti?
poezia1: te ajut daca doresti?
ioana696: sunt in a 5 a
poezia1: te ajut daca doresti?
ioana696: construieste o naratiune reala sau imaginara despre curaj . foloseste cate 2 repere de timp si de spatiu .. ( trebuie sa aibe 10 -20 randuri
ioana696: mai am una : transforma primul alineat in naratiune la persoana a 3 a precizeaza modificarile : tata i-a strans ciobanului mana ai la batut cu dragoate pe umar . m-am apropiat unchesul haralambie s-a plecat de sus si ma sarutat pe frunte . ne-am uitay unul la altul eu ,tata si unchesul ;ne-am simtit bucurosi ca ne aflam impreuna in acea sara de aprilie cand austrul ingana afara un cantec de primavara
poezia1: El i-a strans ciobanului mana si l-a batut pe umar.S-a apropiat de uncheadul Haralambie si s-a plecat de sus si l-a sarutat pe frunte. S-au uitat unul la altul si s-au simtit bucurosi cand se aflau impreuna in seara aceea de aprilie cand austrul ingana afara un cantec de primavara.
Alte întrebări interesante