Limba română, întrebare adresată de mihai54133, 8 ani în urmă

Transforma in vorbire indirecta primele cinci replici din fragment extras din romanul drum bun cireșari! De Constantin Chirița. Vei avea in vedere sa aplici regulile transformării vorbirii directe in vorbire indirecta.va rooog mult!!!!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de stefgg
3

Răspuns:

Pai, de exemplu vorbirea directa e atunci când vorbește personajul, adică la pers 1. Vorbirea indirecta e atunci când se vorbește la pers a 3 a, gen el a făcut etc. Ca și cum ar povesti cineva care a privit.

Răspuns de ingridciumac
15

Răspuns:

Ionel nu stie ce sa mai creada.El isi da seama de aberatia viziunii lui... cu toate acestea a vazut ceva si era lucid, perfect lucid in acele clipe.

Atunci Victor a spus cu un accent vesel ca sa caute coloanele. El a continuat,zicand ca Ionel in acea nopate a vazut doar o coloana. Dar el crede ca a vazut mai multe. Dar Victor crede ca a fost tot aceeasi coloana,numai ca se repeta imaginea ei. Iar atunci baiatul l-a intrebat pe Ionel daca nu isi aminteste vreo caracteristica.

Ionel raspunde ca isi aminteste ca intradevar fiecare coloana era inclinata, arcuita la capatul ei de sus. Avea un capitel ciudat si fara de zorzon. El afirma ca fiecare se aseamana perfect cu cealalta.

Victor spune ca si-a inchipuit si il intreaba pe Ionel cum a privit marea. Ionel i-a raspuns ca un scolar ca se uita in fata lui si cauta ceva in panorama intunecoasa. Spuma talazurilor.

Explicație:

Sorry dar mai departe nu vad ce scrie

Alte întrebări interesante