Limba română, întrebare adresată de 00000000066666, 9 ani în urmă

transformati in dialog:
a)dar mai in deseara ,iaca si mos vasile ,cu vornicul si paznicul ,striga pe tata la poarta ii spun pricina si-l cheama sa fie de fata cand s-a ispasi canepa si ciresele .... caci drept vorbind si mos Vasile era un carpanos si un puiu de zgarie branza ca si matusa Marioara .Insa degeaba mai clampanesc eu din gura: cine ce are cu munca omului?.Stricaciunea se facuse si vinovatul trebuia sa plateasca .Vorba ceea: nu plateste bogatul ci vinovatul.Asa si tatat : a dat gloaba pentru mine si pace buna!


B)un lup nvazu o capra care pastea deaspra unei pasteri prastioase.Nefiind el in stare sa ajunga la ea o sfatui sa coboare ca nu cumva sa cada asa din nebagare de seama... ,spunandu-i de asemenea ca e mai buna pasunea jos,la el,fiindca toata iarba tocmai a dat in floare.Capra insa i-a zis:Nu ma chemi pe mine ca sa pasc,ci tu duci lipsa de hrana.
DAU COROANA!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cristy10clasadoua
0
-Dar mai deseara,iaca samos Vasile,cu vornicul si paznicul,striga pe tata la poarta îi spune pricina si-l cheama sa fie de fata cand s-a iapaisi canepa si scriesele......caci drept vorbind si mos Vasile eraun carapanos si unpuiude zgarie branza ca si matusa Marioara.Linsa degeaba mai clampanesc eu din gura :cinece are cu munca omului? ...Stricaciunea se facuse si vinovatu trebuia sa se plictiseasva . Vorba ceea :nu plateste bogatul ci vinovatu.Asa si tata:a dat gloaba pentru mine ca sa pasc,ci tu duci lipsa de hrana.
Alte întrebări interesante
Matematică, 8 ani în urmă