Limba română, întrebare adresată de Leonidass2003, 8 ani în urmă

Trăsăturile epice din florin scrie un roman! ! Ajutati-ma
si diftongul , triftongul si hiatul!
----> vreau sa stiu cei care au dat teza la romana clasa a 7 a! sa imi spuneti si mie cam ce se da!
dau coroana ! Hellp

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
1
  Prima secvență narativă transpune acțiunea într-o perioadă îndepărtată, din vremea lui Sturza Vodă, astfel romanul „Florin scrie un roman” de Mircea Cărtărescu, introduce cititorul într-o lume de epocă, realizată prin abundența regionalismelor și arhaismelor folosite. Evenimentele sunt prezentate în ordine cronologică, relatate de către un narator omniscient, omniprezent, în mod indicrect, prin intermediul personajelor și al acțiunii. Personajul principal este haiducul Florea, protagonistul unei acțiuni dinamice. 
  
În a doua secvență, aventurile haiducului nu continuă, naratorul trecând la altă secvență narativă. Întâmplările din prima secvență devin fictive, scrise de Florin, naratorul-personaj, care relatează la persoana I, singular, în mod direct, care a conceput povestirea haiducească în urmă unui pariu cu prietenii săi. Această secvență conturează o altă epocă, modernă, prin limbajul bogat în neologisme și argon.
  
În a treia secvență, perspectiva narativă se schimbă, scriitorul devine personaj, domnul Florescu,care dezvăluie că personajele din primele două secvențe sunt ireale, textele urmând a fi duse la editură, tipărite și apoi citite de cât mai multă lume. 

 Cam atât am putut la ora asta :)

Alte întrebări interesante