Religie, întrebare adresată de calinclarinet, 8 ani în urmă

Tratati la alegere unul dintre episoadele biblice in care este evidentioata una dintre virtutilr crestine: recunostinta, schimbarea vietii sau marturisirea credintei.


matei9139: E prea lung in pizd matii

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de eutu395
1

Răspuns:Biblia, Cuvantul lui Dumnezeu scris prin inspiratia Duhului Sfant, este singura regula si norma de credinta si purtare in viata aceasta.

Efeseni 1:13 “… dupa ce ati auzit Cuvantul adevarului (Evanghelia mantuirii voastre) ati crezut …” 2 Timotei 1:13 “Dreptarul invataturilor sanatoase … tine-l cu credinta.” Romani 10:17 “… credinta vine in urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvantul lui Dumnezeu.” 2 Timotei 3:16-17 “… Scriptura …este de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” Psalm 119:105 “Cuvantul Tau este o candela pentru picioarele mele.”

Biblia este singura autoritate in materie de religie; ea este suficienta pentru invatatura noastra. Astfel, nu este nevoie de sprijinul traditiei.

Matei 15:6 “… ati desfiintat Cuvantul lui Dumnezeu in folosul datinei voastre.” Ioan 17:17 “Cuvantul Tau este adevarul.” Ioan 5:39 “Cercetati Scripturile, pentru ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica, dar tocmai ele marturisesc despre Mine.” Isaia 34:16 “Cautati in cartea Domnului si cititi.” Fapte 17:11 “…cercetau Scripturile in fiecare zi …” Ioan 20:31 “Dar lucrurile acestea au fost scrise pentru ca voi sa credeti ca Isus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu, si crezand sa aveti viata in Numele Lui.”

DESPRE DUMNEZEU

Noi credem si marturisim ca este un Dumnezeu, Creatorul, Sustinatorul si Stapanitorul tuturor lucrurilor.

Geneza 1:1 “La inceput Dumnezeu a creat cerurile si pamantul.” Efeseni 4:6 “Este un singur Dumnezeu si Tata al tuturor, care este mai presus de toti, care lucreaza prin toti si care este in toti.” Maleahi 2:10 “N-avem toti un singur Tata? Nu ne-a facut un singur Dumnezeu? “ Iov 31:15 “Oare nu ne-a intocmit acelasi Dumnezeu? Romani 1:19-20 “Fiindca ce se poate cunoaste despre Dumnezeu, le este descoperit in ei, caci le-a fost aratat de Dumnezeu. Intr-adevar, insusirile nevazute ale Lui, puterea Lui vesnica si dumnezeirea Lui, se vad lamurit, de la facerea lumii, cand te uiti cu bagare de seama la ele in lucrurile facute de El.” Romani 11:36 “Din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile.” Psalm 94:9 “Cel ce a sadit urechea … a intocmit ochiul …” Fapte 17:24 “Dumnezeu, care a facut lumea si tot ce este in ea, este Domnul cerului si al pamantului.”

In Biblie descoperim pe Dumnezeu ca Tatal, Fiul si Duhul Sfant, cu desavarsire una si nedespartiti in fiinta lor.

Explicație:

Alte întrebări interesante