Franceza, întrebare adresată de catalinsula95, 8 ani în urmă

Trduceti-mi va rog acest text in romina:

La Liberté éclairant le monde,plus connue sous le nom de statue de la Liberté,est l'un des monuments les plus célèbres des États-Unis. Cette statue monumentale est située à New York, sur l'île Liberty Island, au sud de Manhattan, à l'embouchure de l'Hudson et à proximité d'Ellis Island.Elle fut construite en France et offerte par le peuple français, en signe d'amitié entre les deux nations, pour célébrer le centenaire de la Déclaration d'indépendance américaine. La statue fut dévoilée au grand jour le 28 octobre 1886 en présence du président des États-Unis, Grover Cleveland.
L'idée venait du juriste et professeur au Collège de France Édouard de Laboulaye, en 1865. Le projet fut confié, en 1871, au sculpteur français Auguste Bartholdi. Pour le choix des cuivres devant être employés à la construction, l'architecte Eugène Viollet-le-Duc eut l'idée de la technique du repoussé.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreaguzun
2
Liberty Iluminarea lumii, mai bine cunoscut sub numele de Statuia Libertății, este unul dintre cele mai faimoase repere din Statele Unite. Această statuie monumentală este situată în New York, pe insula Liberty, la sud de Manhattan, la gura Hudson și lângă Insula Ellis. A fost construită în Franța și donată de poporul francez. un semn de prietenie între cele două națiuni, pentru a sărbători centenarul declarației americane de independență. Statuia a fost dezvăluită în 28 octombrie 1886 în prezența președintelui Statelor Unite, Grover Cleveland.Ideea a venit din partea juristului și profesorului de la Colegiul Franței Édouard de Laboulaye, în 1865. Proiectul a fost încredințat, în 1871, sculptorului francez Auguste Bartholdi. Pentru alegerea alamelor care urmează să fie utilizate în construcții, arhitectul Eugène Viollet-le-Duc a avut ideea tehnicii de repousse.

Răspuns de Tarazanoglu
1
Libertatea Luminand Lumea, mai cunoscuta sub numele de Statuia Libertatii, este un unul dintre monumentele cele mai celebre din Statele Unite ale Americii. Aceasta statuie monumentala este situata in New York, pe Insula Liberty Island, la sud de Manhattan, la gura de varsare a Hudsonului si in apropierea Insulei Ellis. Ea a fost construita in Franta si oferita de poporul francez, in semn de prietenie intre cele doua natiuni, pentru a sarbatori 100 de ani de la independenta americana. Statuia a fost dezvaluita la lumina zilei pe data de 28 octombrie 1886 in prezenta presedintelui Statelor Unite, Grover Cleveland.
Ideea a venit din partea unui jurist si totodata profesor al Colegiului France Edouard din Laboulaye, in 1885. Proiectul a fost lasat in grija scultorului francez Auguste Bartholdi in 1871. Pentru a alege cuprul ce trebuia folosit la construirea ei, arhitectul Eugène Viollet-le-Duc a avut ideea tehnicii invaluirii.
Alte întrebări interesante