Studii sociale, întrebare adresată de Doc2208, 9 ani în urmă

Tre sa fac un eseu pt ora de pedagogie.Eseu despre citatul acesta: "Educatia vine de la natura, de la oameni si de la lucruri".Eseul tre sa fie macar de o pagina A4.Cat mai repede.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de CyHrT5
8
    
             ''Educatia vine de la natura, de la oameni si de la lucruri''

      Observam,analizam,invatam atat de multe de la tot ce ne inconjoara, devenim oameni, gandirea noastra se schimba tot mai mult pe zi ce trece.Timpul n-ar vrea sa stea in loc nicio secunda, noi incepem sa alergam parca fara oprire, pentru ca nu putem, totul este intr-o continua miscare, ne izbim de obstacole, luptam,cadem ne ridicam,crestem tot mai mult, nu ma refer la transformarile corpului, ci intelectual. In fiecare secunda se poate schimba cate ceva, pentru ca timpul nu vrea sa stea nicio clipa in loc si nici noi nu vrem, nu-i asa? 
         Natura...iesim, exploram,analizam,cunoastem, invatam,vedem si aici atat de multe ,din cate am vazut noi din ce ne-ar putea oferi natura nu este destul, nu am apucat  toti sa vedem ce ne poate oferi ea cu adevarat, ce este ea mai exact, cum ne inspira, cum ne linisteste , cum ne face sa gandim...asa...de diferiti,etc, toate acestea  nu am apucat sa le descopar mai in detaliu, mult mai intens, inca n-am putut face acest lucru, dar intr-o zi sper ca voi reusi!
        Dar sa nu uit sa spun din ce am putut descoperii si din ce am reusit sa analizez, am invatam o multime de lucruri cu care am inceput sa-mi croiesc drumul in viata si fiind mai intelept.
        Oameni...deferiti, ciudati, nebuni, amuzanti, etc, fiecare fiind unic in felul lui in fiecare clipa, pentru ca nimeni nu este la fel, fiecare  suntem diferiti si unici in felul nostru.
       De la oamenii vazuti, intalniti, cunoscuti, informati, etc,de la pur si simplu tot am invatat cum sa fim , iar noi observand, analizand, invatand , dar si inteles intr-un final cum ar trebui sa mearga lucrurile, dar aici depinde de fiecare in parte cum percepe. Dar pot spune chiar cum am inceput putin inainte, unii au inteles ce au de facut si cum ar trebui  ei sa fie pentru a fii cineva si pentru el insusi in primul rand , ca daca o sa reusesti sa te intelegi pe tine asa cum ar trebui, o sa reusesti sa ii intelegi si pe ceilalti oricum ar fi acestia.
      Oamenii sunt pretutindeni, sunt atat de multi, nici macar nu-i pot numara, ar fi un numar prea mare, imens, as pierde socoteala...
      Vedeti voi, aveti din ce sa observati, sa analizati, sa invatati si sa intelegeti cu adevarat si pana intr-un final cand iti dai seama cum esti tu mai exact, fara prea multe cuvinte sau doar doua cuvine...si stiti care ar fi...''Sunt special/unic!'', ai mai facut ceva pentru a-ti croii mai departe acel drum pe care trebuie sa pasesti, ai cunoscut oamenii!
      Lucruri....suntem invaluiti de lucruri la tot pasul, mergand, mergand,intotdeauna dam de cate ceva de un lucru anume...uneori nu intelegem de ce se intampla asta , dar alteori e chiar senzational, dupa ce iti dai seama de acel lucru in detaliu, e ceva senzational. 
     Cu fiecare lucru in parte am facut cate ceva , uneori poate nu a iesit, dar e bine sa incercam si sa incercam pana reusim!
      La tot  ce am invatat de la natura , de la oameni, de la lucruri, ne-a fascinat cand ne-am dat seama ce ne pot oferi aceste lucruri. Dar ca sa ne dam seama trebuie doar sa ne uitam foarte atent.
      Cu tot ce am intalnit in fata noastra incet-incet ne-am croit drumul nostru in viata , dar si toate acestea formandu-ne pe noi intr-un final!
      Am ales o cale, pasim pe ea in continuare, dar daca nu suntem siguri daca este chiar cea corecta, ne mai uitam o data si mai atent decat ultima data,dar intotdeauna cu incredere si speranta! 
                         Suntem noi! Suntem unici! Suntem de neinvins!
                              Nu uita: Uita-te la tot atent! Nu rata nimic!
Alte întrebări interesante