Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

trebuie rezolvate pana maine va rog

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
2

Răspuns:

Sa incerc sa rezolvam impreuna!

A 1. c - doi diftongi ( ai fi tentat sa alegi ciorba, dar ai grupul de litere "ci")

2. ai rezolvat singur!

3. c- separarea substantivului in cazul vocativ

4. zise el suparat, cu glas, tremurator

glas= substantiv

tremurator= adjectiv

5. Pe Linuta  o impresioneaza starea bunicului.

B. 1. Un bunic, destul de batran, care nu reuseste sa manance singur , se supara atunci cand nepoata vrea sa il ajute.

2. Este un text narativ -literar, deoarece aici este prezentata o parte din actiunea  naratiei, se relateaza un fapt real intr-un anumit cadru, are dialog.

3. Cele doua moduri de expunere sunt naratiunea si dialogul

4.   Astazi am fost impreuna cu cativa prieteni de-ai parintilor mei sa vizitam vestita rezevatie pentru bujorii sălbatici, Poiana Bujorului din Pădurea Plenița, care este situata la 59 de km de Craiova, la granița cu județul Mehedinți, într-o zonă de câmpie.

Ne-am trezit (odata ajunsi) intr-o feerie de culori si arome care ne-au incantat simturile. Nu ma asteptam sa fie atat de frumos.  Pur si simplu parca te aflai in gradina raiului! Am facut cat mai multe  in diverse stiluri care sa surpinda cat mai multe flori si culori. Pacat ca nu se putea capta si parfumul!  Cu toate astea, nu am rezistat tentatiei si am rupt un bujor mic, pentru ca erau destul de multi si am considerat ca nu se va observa lipsa unuia.

Asa am crezut, dar... m-am inselat amarnic! Plimbarea nosatra s-a incheiat rapid, fiindca imediat am fost inconjurat de 2 agenti care m-au legitimat si m-au pus sa platesc o amenda zdravana, fiindca era REZERVATIE NATURALA!!! ( adica un obiectiv ocrotit prin lege) Parintii m-au apostrofat, spunandu-mi ca sunt cam imatur, dar apoi au inteles din ceea ce explicam eu, ca am fost prea entuziasmat si fericit de atat frumusete, incat mi-am dorit sa am si eu acasa asa ceva.

Uite c amintire am acum de la aceasta gradina minunata!

Explicație:


Komisarul: sa-ti fie de folos!
Komisarul: pentru puțin 4 nu a. trecut cazurile, adică complement cu propoziție în cazul Ac și atribut adjectivul în cazul Ac
Komisarul: punctul 4
Alte întrebări interesante