Limba română, întrebare adresată de evelina59h, 8 ani în urmă

Trebuie sa citesc cartea „Minunea” dar chiar nu-mi place sa citesc poate sa îmi facă cineva un rezumat plzzzz


albatran: ' chiar nu-mi place sa citesc " foarte tare!!lam la lceu inca nu ai invata ca in viata, de per la 5-6 ani incolo, faci si ce NU iti place??? crezi ca tema e data ca sa fie facuta de oricine, sau ca sa iti dezvolte inteligenta TA??no offense...pe net nu CITESTI??
albatran: de exemplu , cauta si tu "an.al fabetism functional in Romania"

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de claudiadrelciuc
2

Este o carte foarte frumoasă, dar este și film. Îți fac eu rezumat:

Poate băiatul cu casca de astronaut pare normal, ei bine te înșeli. El e August, poate toată lumea își acoperă ridurile cu fonul de ten sau își bărberește barba la 2 zile, ei bine, când arăți ca un "monstru" nu ai șanse cu fonul de ten. Posibil va reuși să stea mereu în umbră.

Ei bine nu va reuși. Părinții lui August decid că el trebuie să meargă la o școală normală. Acesta face cunoștință cu 3 copii ca să-i arate școala Jack, Charlote și Julian. La început August era privit de toată lumea ca fiind un monstru, cu timpul elevii s-au obișnuit cu el. Jack îi devine un prieten foarte bun dar de Halloween acesta își dă seama că nu i.a fost prieten și începe să își petreacă mai mult timpul cu Summer prietena lui.

Via sora lui August e grav afectată deoarece și-a pierdut cea mai bună prietenă iar părinții ei nu o bag în seamă deoarece centrul universului lor este August.

Jack își dă seama de greșeala făcută și încearcă să se reîmprietenească cu August.

Toată lumea își dă seama de greșelile făcute și încearcă să le repare.

Lumea și-a dat seama că dacă ești frumoas în înăuntrul tău nu contează exteriorul.


albatran: bravo, deci se poate citi sui se poate povesti , decatre TINE, ce ai citit; iar EU, de exemplu, care NU am citit cartea, sa imi fac o idee despre ea
albatran: si sa imi [pui si MESAJUL (bun si corect) la final...de TEMA m-am prins eu..este ceva f modern si progresist si general uman/ globalist 100%: incluziunea si integrarea celor DIFERITI..deci mersi Claudia, ...vae victis1
claudiadrelciuc: cu plăcere.
Răspuns de andreea112984
0
In Carte se povestește despre August Pullman , un băiat diform , fără prieteni , având doar familia lui lângă el .
Intr-o zi părinții lui decid sa îl ducă la școala dar acesta nu prea este încântat de ideea propusă de mama și tatăl sau , însă știe ca trebuie sa o facă .
Prima oară este invitat la un tur al școlii unde cunoaște 3 copii ce ii prezintă școala .
Iată ca vine și prima zi de școala unde August are casca sa de astronaut pe cap pentru a nu vedea copiii fata lui . Mama sa ii da casca iar el se duce sfios spre școala .
Tot anul lui de școala are suișuri și coborâșuri mai ales in prietenia lui cu unul dintre băieți . In acest an școlar August își face multi prieteni iar elevii școlii descoperă ca nu au de ce sa nu stea cu August .
La sfârșitul anului școala organizează o mică excursie unde August accepta sa meargă deoarece ii place mult la școala .
Avea doar o singura nesiguranța . Dacă Julian va fi acolo . Julian l- a necăjit mult pe August in anul sau de școala însă August a trecut peste tot .
Uite așa Vine și ziua in care trebuie sa meargă in excursia propusă de școala .
In excursie August se împrietenește cu alți băieți , acesta căpătând cât mai multă încredere in el .
La sfârșitul cărții se anunța elevul anului de către domnul Tusman aceta fiind el însuși AUGUST.
Alte întrebări interesante