Limba română, întrebare adresată de Ruuux, 9 ani în urmă

Trebuie sa comentez aceste 2 fragmente intr-o pagina. 
1. ,,Aurul soarelui curgea pe aleile parcului imprastiind in conurile de umbra ale copacilor o pulbere de raze diafane. Adia o boare mangaietoare de vant, facand sa tremure si sa fosneasca neincetat frunzele aramii ale arborilor ca si cum ar fi intonat, abia perceptibil, o melodie inefabila a sufletelor tinere, o chemare nestavilita la viata, in pulsatia necontenita a intregului univers".

2. ,, Cat de sarac este graiul buzelor fata de cel al ochilor.
   Cat de reci si goale sunt cuvintele in comparatie cu ochii".

Am mare nevoie de ajutor, trebuie sa folosesc un limbaj cat mai metaforic. Trebuie sa descriu fiecare imagine, ce imi transmite ea, perspectiva din care vad eu aceste fragmente, sa ma gandesc la ce a simtit autorul cand a scris. 

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de papleaca
1
1.Expresia  scriitorului fermecatoare,ne zice despre razele soarelui.calde si care invelesc pamantul.
2.Scriitorul zicea ca buzele sunt mai importante de cat ochi chiar daca ele sunt reci ca gheata.perspectiva:Buzele erau crapate de uscatiune.Ce ace imi da senzatia de fiorii si de sete.1.perspectiva:Iti da impresia de caldura si vezi razele maiestroase ale calduluin si blandului soare.Sper ca ti-am fost de ajutor.Succes!sI BAFTA MULTA!

papleaca: Mami a citit raspunsul meu si a inceput sa rada. Si zice:" o, buze care sigilati si ochi care tradeaza, o, buze nestiutoare si ochi cercetatori, o, buze sincere si ochi eliberati in cautare." Si zice: sunt poeta. Si rade.
Alte întrebări interesante