Limba română, întrebare adresată de iuliana3591, 8 ani în urmă

Trebuie sa creez un eseu argumentativ pornind de la urmatoarea afirmatie "Comunicarea lingvistica este reusita atunci cand receptorul/ascultatorul recunoaste intentiile comunicative ale emitatorului/vorbitorului"

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gabriellaaaaa
3

Comunicarea , prin definitie implica transmiterea coerenta a gandurilor si a ideilor..

Daca comunicarea nu este  una coerenta,  nu reusim sa transmitem fidel ceea ce avem de spus si atunci comunicarea este una defectuoasa si se pot ivi multe neconcordante si chiar neintelegeri .

De aceea, cand alegem sa comunicam trebuie sa o facem cat mai clar   si sa oferim cat mai multe date logice, coerente si contextuale pentru ca cel care ne asculta, in speta receptorul,  sa perceapa intentia noastra comunicativa.

Un semn ca nu reusim sa transmitem clar ce avem de spus, este lipsa de interes a receptorului sau eschiva lui  lingvistica , pentru a abate atentia de la faptul ca nu intelege ceea ce i se transmite. Acesta trebuie sa fie un semnal de alarma , care sa ne faca sa ne regrupam si sa incercam sa reformulam mesajul printr-o comunicare mai eficienta.

Pentru ca reusita comnuicarii  sa fie una garantata,  trebuie sa ne dezvoltam o structura lingvistica eficienta, in care sa ne ajutam de cuvintele cele mai elocvente si de structuri lingvistice adaptate la contextul mesajului !

Comunicarea este o parte importanta din viata unui om, de aceea trebuie sa-i acordam atentia cuvenita si sa lucram la imbunatatirea ei continua pentru a deveni  mai eficienti sau mai apropiati sau mai atenti cu cei de langa noi.

Cuvintele pot rani, pot alina sau pot da aripi!

Depinde de noi cum alegem sa le folosim si depinde de noi cum le imprimam forta de care au nevoie pentru a se face auzite..!


Alte întrebări interesante