Limba română, întrebare adresată de moracanosu, 9 ani în urmă

trebuie sa fac o compunere pe bunica

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ganeadaniela80
2
Bunica mea este o persoana foarte buna la suflet , grijulie , curajoasa , harnica . Ea mereu face curat , mancare , spala haine , vase , iar cand ma duc la ea , mereu ma ia in brate , si ma pupa pe obraz. Cand ma plictisesc , fac treaba cu ea , o ajut la mancare , dau cu matura prin curte , apoi ea ma felicita , si imi da ceva dulce. Bunica este foarte importanta pentru mine!
Răspuns de Aura2005
0
                                                 Bunica mea

  Era o noapte de iarna geroasa, la tarafulgii cadeau ca mici fulgre din cerul innoptat, albind intreaga zare.
   In casa totul era luminat doar de scanteile foculuidin sobasi de lumina televizorului dat la oricare emisiune plictisitoare. Bunica vazand ca jucariile mu le-am lasat deoparte, ca televizorul nu ma atrage, ca stau sprijinind  capul cu mana sub obraz, si priveam ba pe geam ba in soba isi dadu seama ca sunt semne sigure de plictiseala. Dintr-o data o aud vorbint in soapta si apoi dupa ce eara sigura ca mi-a atras atentia vocea ei era plina de energie. Tocmai se apucase sa-mi povesteasca peripetiile ei din copilarie, pe aceasta vreme ca de poveste . Am si uitat de plictiseala si urechile mele aveau fiecare cuvintele, iar ochii mei deja calatoreau intr-un trecut imaginat de mine in care sa o pot vedea pe bunica meaa copil. Pana atunci crezusem ca bunicii sunt asa dintotdeauna, cu fire albe, cu mici semne pe fata a vremuriilor trecute, cu un zambet cald si cu ochii mereu binevoitori si jucausi . Dar cu toate acestea, bunica mea a fost si ea copil. 
  Acea noaptea mi-o amintesc mereu in noptile de iarna, si imi dau seama ca bunica mea ninsa de atatea ierni de acuma ramas la fel un suflet de copil neschimbat in ciuda iernilor grele.

Sper ca te-am ajutat!!


Alte întrebări interesante