Limba română, întrebare adresată de lui12, 9 ani în urmă

Trebuie sa fac o compunere plecand de la cuvintele : caine , telecomanda , zgarda .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iuliamoisa
3
Eu miam cumparat un caine alb, foarte frumos si i-am cumparat o zgarda cu numele lui. De la magazinul acela am cumparat si o telecomanda pentru televizorul meu. Mam jucat cu noul membru al familiei noastre. A fost o zi minunata!
Răspuns de AndreeaElena111
3
Este primăvară.eu m-am decis să îi dau drumul cățelușei mele din zgardă pentru a se simți și ea liberă.
Mă încalț ca să ies afară,dar înainte de a mă încălța mă duc în bucătărie să beau un pahar cu apă.
După ce am băut paharul de apă mă duc să sting televizorul,dar observ că nu găsesc telecomanda pe nici unde. Mă duc să o întreb pe mama dacă a văzut-o pe undeva,ea îmi spune că ultima dată a văzut-o ultima dată în living. Cobor scările și observ că telecomanda era pe scări,iar după acea îmi dau seama că a luat-o Alma(cățelușa). Sting televizorul și o i-au pe Alma cu mine până la magazinul de alături pentru a-i lua o zgardă cu numele ei.
Ajungând acolo am găsit foarte multe modele de zgărzii.
Am văzut o zgardă roz și după aceea am luat-o. Am mers să o plătesc,dar vedeam că mai îmi trebuia încă un leu. Îi spun vănzătoarei că mă voi întoarce în două clipe cu leul.
Ajunsă acasă îi cer mamei mele leul pentru a-i duce vânzătoarei.Ea mil dă și plec la magazin pentru a-i duce leul,după aceea ies pe ușă și mă duc direct acasă la Alma. Îi pun zarda dar observ că în fața curții mele este un câine mare,iar Alma se duce să-l latre și văd că acel câine începe să plece. Începe să se însereze. Intru în casă pentru a mânca și a mă culca deoarece îmi era o foame de lup și îmi era foarte somn.
Intrând în casă văd că Alma deja se dusese la bolul ei de mâncare din bucătărie așa că mă duc să mănânc și eu.După ce mănânc mă duc să mă spăl,dar observ că nu mai mergea becul,așa că nu îmi mai fac baie și mă duc să mă schimb în pijamale pentru a mă culca.
Alte întrebări interesante