Limba română, întrebare adresată de George0718, 8 ani în urmă

Trebuie sa fac un eseu liber in care sa comentez versurile astea
"A lumii cant cu jale cumplita viata
Ce rupe si se sparge ca si cum ar fii o ata" din Miron Costin, Viata Lumii
Trebuie sa fie cam trei sferturi de pagina si sa fie structurat.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dory7843
1

Răspuns:

Fiecare dintre noi are aceeaşi soarta, indiferent de categoria socială, de faptele noastre cu totii avem aceaşi destinație: moartea. Omul este o ființa trecătoare ce lasă în urmă doar fapte şi moşteniri.

În versul dat, ața comparată cu viața redă liantul dintre viață şi moarte, diferența dintre acestea fiind mai puțin de un moment. Fiecare dintre noi are un scop pe care fără să îsi dea seama îl împlineşte apoi dispare pentru totdeauna. Deşi pare că suntem stăpâni pe noi şi pe alegerile pe care trebuie să le facem, viața ne demonstrează de cele mai multe ori că nimic nu este ceea ce pare, iar plăcerile vieții sunt doar pentru o clipă, astfel, "cumplita viață" reprezintă defapt realitatea.

"A lumii cânt cu jale", exprimă de asemenea, încercările grele ale existenței omului care trebuie mereu să se adapteze şi sa găsească soluții ca să "supraviețuiască". Oamenii tind mereu să viseze şi să îsi creeze idealuri luptând din răsputeri pentru a-şi împlini dorințele fără a-si da seama că Divinitatea este primordială şi reprezinta calea adevărată spre împlinire.

Omul este supus in permanenta timpului, clipei schimbatoare, de aceea este nevoie ca Divinitatea sa fie sprijinul si răspunsul tuturor întrebărilor noastre.


dory7843: Am încercat sa te ajut deşi acele doua versuri nu spun prea multe ;)
George0718: Este mai mult decat perfect, multumesc mult!
dory7843: cu plăcere!
Alte întrebări interesante