Limba română, întrebare adresată de miruna12345, 9 ani în urmă

Treceți următorul text din vorbire directă in vorbire indirectă: -Nu mai pot !gemu Olguta combativa .M-am umflat .Mama draga ,da-mi si mie o cafea.
-Ia ma rog!
-Te rog mama! ------Cafeaua nu-i pentru copii.
-De ce ?
-Fiindca enerveaza
-Atunci tu de ce bei?
-...Fiindca ajuta digestia.
-Și eu n-am digestie?
-Ai si fara cafea
-Și tu ai nervi si fara cafea ,mama draga, șpoti galeș Olguta
-Olguta ,nu te obraznici !
-Daca mi-i pofta de cafea.
-lasa ca-ti da tata din farfurioara un pic...un picușor ,de pofta ,adauga dl Deleanu ,simtind privirea de Neptun a doamnei Deleanu indreptata asupra lui din clocotul cafelei.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mimoza2003
2
Olguta spuse ca nu mai poate ca s-a umflat si mama ei sa ii dea cafea.dar mama ei o ruga si ii spuse ca cafeaua nu este pentru copii. Olguta o intreba pe mama ai mirata ca de ce nu ii da si ei cafea, dar mama ei ii spuse ca cafeaua enerveaza. Olguta o intreba mirata pe mama ei ca atunci ea de ce bea cafea dar ea ii raspunse ca o ajuta la digestie, Olguta suparata spuse ca si ea are digestie dar mama ei ii raspundeca are si fara cafea. Olguta sopti ca mama ei are nervi si cand bea cafea, dar mama ei ii raspunde ca ii da tatal ei putina din farfuriuta, domnul deleanu spuse ca ii da putin, simtind privirea de Neptun a doamnei Deleanu indreptata asupra lui din clocotul cafelei

miruna12345: Mersi pentru ajutor
mimoza2003: Ma bucur ca te-am putut ajuta!!
mimoza2003: Primesc coroana????????
mimoza2003: Coronita???
Răspuns de DoinaD
1
Olguta combativa,umflata si nu mai putut.Ea rugase sa i se de-a o cafaea,
Mama sa raspunse cu ironie,Olguta se rugase sa ise de-a cafeaua,iar mama sa spunea ca nu este pentru copii.olguta intreba de ce nu este? iar mama sa raspunse ca enerveaza,olguta ii spuse mamei pentru ce o bea ea?mama ii raspunse pentru ca o ajuta cu digestia,iar olguta intreaba daca nare si ea digestie,mama ii spuse ca are si fara cafea,olguta intreaba daca nare nervi mama sa fara cafea,soptind gales Olguta.mama ii spuse Olgutei sa ne se obrazniceasca,dar ea spuse ca iepofta de cafea,iar tata ii spuse ca-i da din farfurioara un pic,simtind privirea de neptun ai sotiei, indreptata spre clocotul cafelei.

DoinaD: primesc coroana ?
miruna12345: Mulțumesc pentru ajutoe
miruna12345: ajutor*
DoinaD: cu mare drag <3333 cine primeste coroana :)?
mimoza2003: Normal in vb indirecta nu ar trebui sa apara semnul intrebarii
Alte întrebări interesante