Turist in japonia
Imagineaza ti ca urmeaza sa pleci intr o excursie in Japonia. Vei vizita capitala Tokyo, vulcanul Fuji Yama, Osaka, denumita "Venetia Japoniei" si vechile capitale Nara si Kyoto. Documenteaza te din mai multe surse asupra obiectivelor turistice din atractiile mentionate mai sus si realizeaza o caracterizare turistica a uneia dintre destinatii (la alegere)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Tokyo este capitala Japoniei și una dintre cele 47 de prefecturi ale țării . Este cea mai populată zonă metropolitană din lume și considerat unul dintre cele mai moderne orașe din lume. Aici se află sediul Guvernului Japoniei și reședința împăratului. Tokyo este situat în Regiunea Kantō în partea de sud-est a insulei principale Honshu și include lanțurile de insule Izu și Ogasawara . În trecut cunoscut drept Edo, a fost sediul guvernului încă din 1603 când Shogunul Ieyasu Tokugawa a făcut orașul sediul său. A devenit oficial capitală când Împăratul Meiji și-a mutat în anul 1868 reședința în oraș din fosta capitală Kyoto; atunci Edo a fost redenumit în Tokyo. Metropola Tokyo s-a format în 1943 prin unirea fostei Prefecturii Tokyo cu Orașul Tokyo.
Partea continentală a Tokyo se află în partea de nord-vest a Golfului Tokyo și măsoară în jur de 90 km de la est la vest și 25 km de la sud la nord. Altitudinea medie în Tokyo este de 40 metri. Prefectura Chiba îl mărginește în partea de Est, Yamanashi la Vest, Kanagawa la Sud și Saitama în partea de Nord. Partea continentală a Tokyo este împărțită în Cartiere Speciale (ocupând jumatatea estică) și zona Tama ce se întinde în partea de vest.
Tokyo are numeroase insule îndepărtate, care se extind până la 1.850 km față de centrul metropolei. Din cauza distanței insulelor față de sediul administrativ al metropolei acestea sunt administrate de birouri locale.
Fostul Oraș Tokyo și majoritatea suprafeței de uscat din Tokyo se află sub influența climatului subtropical umed, după Clasificarea climatică Köppen, cu veri calde și ploioase și cu ierni friguroase în care bat vânturi reci.
Tokyo are cea mai mare economie metropolitană din lume. Conform studiului realizat de PricewaterhouseCoopers populația de 39 milioane persoane din Tokyo a avut un PIB de 2 trilioane de dolari în anul 2012 (la puterea de cumpărare) care l-a clasat în fruntea listei. 51 de companii enumerate în Fortune Global 500 au sediul în Tokyo, număr aproape dublu față de următorul oraș Paris.