Limba română, întrebare adresată de corinamedeleanu, 9 ani în urmă

Un alt final al textului furnica si porunbita

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de LarisaMaria
2
Si nu dupa multa vreme se intampla ca un pasarar intinse
pe jos niste laturi, risipind pe deasupra lor mei ca sa amageasca pe porumbita si s-o prinda. Dar furnica, vazand pe pasararul acela, merse drept la dansul si-l pisca de picior asa de tare, ca de usturime sari in sus tipand; iar porumbita atunci se sperie, si fugind, scapa din primejdie.
Invatatura: Asa-i cinstit si frumos, ca celui ce-ti face bine sa-i faci si tu bine pentru binele ce l-ai primit si asa trebuie sa faca oamenii intre dansii. 

Răspuns de CrazyCoco
0
...furnica isi dadu seama de pericolul ce o pandea pe porumbita dar era prea departe si prea mica sa o poata anunta . Ii veni atunci o idee . Dadu semnalul de pericol furnicutelor din musuroiul ei care era in apropiere si se cu mic cu mare se sui repede repede pe picorul pasararului ajunse destul de repede pe spatele acestuia apoi pe gat si usor pana la ureche. In timpul acesta pasararul trase de lat gata sa prinda porumbita si tot atunci furnica dadu semnalul de atac iar furnicutele ii intrara pasararului pe gat in jos pe umeri si incepura sa ii ciupeasca. Pasararul incepu sa se tavaleasca pe jos urland de durere iar porumbita zbura speriata. Furnica isi plati datoria si fericita suna retragerea. Toate furnicutele fugira ca la un semn . Furnicuta mandra intra in furnicar si povesti surorilor ei intamplarea prin care trecuse
Alte întrebări interesante