Limba română, întrebare adresată de Maria16122, 8 ani în urmă

Un alt final pentru ,,Pe aripile vantului"
Dau coroana!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ioana0109
1
Pentru ultima oară, Scarlett nu-și mai folosi consacrata sintagma. “Și mâine e o zi” se transformă in “Acum e ziua!”. Cu ochii in lacrimi, măcinată de regrete și cu speranța unui nou început, aceasta incepu sa alerge prin ceata densa către Rhett. Picioarele începură sa ii cedeze, ritmul acestora deveni tot mai greoi și mai sacadat, însă gândul care tocmai ii incoltise in minte ii dădu putere. După ani întregi, Scarlett își da seama ca adevarata ei iubire a fost, in tot acest timp, chiar Rhett Butler. Continuând sa alerge obosita, ea îl zări pe Rhett sprijinindu-se de un gard ceva mai in fata, ținându-și capul in mâini. Părea ca împart aceeași tristete.
Copleșită de durere, Scarlett cazu la picioarele lui Rhett, mărturisindu-și sentimentele profunde pe care le-a nutrit pentru el și tot ceea ce reprezintă. Din primul moment când l-a întâlnit, Scarlett l-a condamnat pe Rhett pentru curajul nesăbuit, pentru îndrăzneala și dezinvoltura sa, realizând abia acum cu stupoare ca întocmai aceste trăsături au făcut-o sa se îndrăgostească de el, găsindu-l similar ei din aceste puncte de vedere.
Cu golul din inima lăsat de moartea fetiței lor, dezamăgit de Scarlett și dezgustat de iubirea oarba pe care el i-a purtat-o in toți acești ani, Rhett schiță însă un zâmbet forțat într-un colt al gurii, o ridică pe Scarlett și o apucă cu blândețe de braț, pe măsură ce zâmbetul ii acoperea toată fata. La urma urmei, “mâine este o noua zi”.
Alte întrebări interesante