Chimie, întrebare adresată de Малчiк, 9 ani în urmă

Un atom necunoscut poseda 15 electroni.Stabileste sarcina nucleului si numarul de ordine al acestui alement in sistemul periodic.Cum sint repartizati electronii in invelisul lui?.Numeste elementul

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de WildBelle
2
Nr. de electroni este egal cu nr. de protoni/nr.atomic ( Z ). Asadar, daca nr de electroni este 15, atunci si Z=15. Repartizarea electronilor se realizeaza in cele 3 straturi: K=2e-; L=8e-; M=5e-.  Dupa ce faci configuratia electronica, vei observa ca elementul cautat se afla in perioada a 3-a (prezinta 3 straturi) si grupa 15 sau VA (nr. electronilor de pe ultimul strat). Prin urmare, acesta este fosforul - P.

helen1605: Nr. de electroni este egal cu nr. de protoni/nr.atomic ( Z ). Asadar, daca nr de electroni este 15, atunci si Z=15. Repartizarea electronilor se realizeaza in cele 3 straturi: K=2e-; L=8e-; M=5e-.  Dupa ce faci configuratia electronica, vei observa ca elementul cautat se afla in perioada a 3-a (prezinta 3 straturi) si grupa 15 sau VA (nr. electronilor de pe ultimul strat). Prin urmare, acesta este fosforul - P.
Alte întrebări interesante