Limba română, întrebare adresată de biancapaula2004, 9 ani în urmă

Un cerb, urmarit indeaproape de niste vanator, isi gasise adapost sub vitele mari ale unei vite de vie. Vanatorii, grabiti sa-i dea de urma, nu au reusit sa ii gaseasca ascunzisul.
Zicandu-si ca era deja in afara oricarui pericol, cerbul a inceput sa ciuguleasca cu pofta din lujerii vitei de vie. Unul dintre vanatori a auzit fosnetul frunzelor, sa uitat inapoi si, zarind vanatul mult cautat, a zlobozit o sageata din arcul sau, ranindu-l de moarte. Inainte de a-si da ultima suflare, cerbul," Am primit ce am meritat cu prisosinta, caci, i-am facut rau vitei de vie ce ma salvase"
MORALA 1 Nu-ti bate joc de cei ce iti sunt de ajutor.
MORALA 2 Nu musca mana celui care te obladuieste


1) Imagineaza-ti ce s-ar fi intamplat daca cerbul nu ar fi mancat vita de vie. Scrie o compunere de 15-20 de randuri in care sa povestesti continuarea povestirii. Da-i compuneri un titlu potrivit!

2) Sa vedem cum stai cu dialogurile. De obicei, ai nevoie de ele pentru a-ti compune baladele. Acum, pentru a-i amuza pe uriasi, trebuie sa alcatuiesti un dialog de patru replici intre cerbul din povestea de mai sus si vanatorii sai.

VA ROG AJUTATI-MA !!!
DAU COROANA PENTRU AJUTOR !!!
DAU  20 DE PUNCTE DACA MA AJUTATI !!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de evelyn4361
1
2) Cred că dacă cerbul nu ar fi mâncat vița de vie atunci nu lar fi prins vânătorii și ar fi fost fericit până ce l.ar fi prins alți vânătoru sau ar fi murit. ( Realitatea) .



3. -Vă rog frumos nu mă omorâți că sunt un pui mic de cerb....
- Noi vedem că ești ditamai cerbul,nu semeni prea mult cu un pui..
- mă lăsați să plec dacă vă voi cânta ceva??
- Tu să.cânți??? Vreau să o vă și pe asta.


Iar cerbul îmcepu a miorlăi..

-Nu gata,gata te lăsăm doar dacã încetezi cu miorlăiturile astea..
- Da gata am terminat.o.
Alte întrebări interesante