Limba română, întrebare adresată de stefanmolocea, 9 ani în urmă

Un copilaș pe nume Matei își dorește nespus sa ajungă acasă la Moș Crăciun.Acest lucru va deveni posibil grație spiritului crăciunului.
Realizati o compunere narativa in care sa surprindeti aventurile,peripețiile lui Matei acasă la Moș Crăciun.(maxim 20 de rânduri)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ali2005
2
                                  La  Mos Craciun acasa
   Mai este o saptamana pana la Craciun . Privind orasul prin geamul inghetat , Matei isi repeta in cap aceasi dorinta : ,,Vreau sa ajung acasa la Mos Craciun !''Timpul se scurge repede si , inainte sa-si dea seama , baiatul observa ca s-a facut ora 11 . Se pune in pat , insa , nu apuca sa puna geana pe geana ca aude o soapta : 
-Pssst...Vino nu avem mult timp !
-Cine este?
-Eu , spiridusul Turta-Dulce . Am venit sa iau pentru a merge sa vizitezi casa lui Mos Craciun ! 
 Baiatul nu statu mult pe ganduri.Scrise repede un bilet pentru parinti , isi indesa niste haine in rucsac si pleca impreuna cu spiridusul.
 Ajunsi la destinatie Matei observa frumusetea locului dar si forfota . Spiridusi si spiriduse toti lucrau cot la cot ca totul sa fie gata pana pe 24 , cand Mos Craciun isi incepe calatoria.
 -Turta-Dulce , acesta este Matei ?
 -Da , chiar el !
 -Dragul mosului, poate te intrebi de ce ai ajuns aici ... Am sa te lamuresc : Tu ti-ai pus dorinta aceasta si mi-ai scris si in scrisoare . Ast dovedeste ca tu chiar crezi in Craciun si in mine . De aceea te-am adus.
 Baiatul era in culmea fericirii ! I-a si ajutat pe spiridusi : a facut impreuna cu ei prajituri , a ingrijit renii , a pregatit cadouri si multe alte ...
 L-a sfarit a plecat cu tragere de inima , insa nu va uita niciodata aceasta experienta .

ali2005: Sper ca nu este prea lunga ... Si scuze daca am greseli de scriere
stefanmolocea: Nu e nimic,e  chiar ok,mulțumesc!
ali2005: cu placere
Alte întrebări interesante