Limba română, întrebare adresată de unmicfelixoztu9t, 8 ani în urmă

Un dialig de min. 15 replici cu o fetita care il intalneste pe mos craciun

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de a00694848ozvefd
0
 Este Ajunul Craciunului. Ana si Jan se pregatesc sa plece la colindat cu prietenii. Mama le atrage atentia sa nu intarzie prea mult, pentru ca trebuie sa intampine impreuna Nasterea Domnului.
  Bunicii impodobesc bradul. Globurile si beteala argintie stralucesc printre ramurile lui verzi si parfumate. Tata aprinde lumanarile. Cantecele traditionale se aud  pe la ferestrele luminate ale caselor. Mama asaza crengurte de brad pe masa imbelsugata. 
   Ana si Jan se intorc acasa infrigurati. Ei gasesc bradul mai impodobit ca altadata. Jan este nerebdator sa-l intampine pe Mos Craciun.Mama il linisteste:
  -Inca ne mai vin colindatori. Mosul apare  in linistea noptii. Acum trebuie sa ne asezam la masa.
   Intreaga familie petrece frumos seara sfanta si minunata a Ajunului Craciunului. Intr-un tarziu, copiii merg la culcare.
   In visul copiilor apare Mosul. Mai intai trece pe la Jan:
  -Sa-mi povestesti, draga  Jane, cum te porti cu parintii, bunicii si colegii de la scoala. Ai rezultate bune la invatatura?
    Baiatul zambeste fericit. Mosul ii intelege tacerea, apoi merge la Ana, care tresare in vis:
   -Bine ai venit, draga Mos Craciun! Eu sunt Ana, fetita care o ajuta mereu pe mama in gospodarie. Iti multumesc pentru darurile minunate care mi le pregatesti an de an.
   Dimimneata, mama ii trezeste pe copii. Le da vestea ca Mosul a trecut pe la ei si le-a lasat daruri sub bradul impodobit.

unmicfelixoztu9t: Mai mult e o compunere dar lasa ca nu e nmk
Alte întrebări interesante