Matematică, întrebare adresată de stancescuirina9, 9 ani în urmă

Un elev plateste pentru o carte, o trusa de desen si un stilou suma de 76.5 lei. Cartea costa de doua ori mai mult decat trusa, iar stiloul costa cat media aritmetica a costurilor celorlalte doua obiecte. Aflati cat a costat fiecare obiect.
Va rog ajutati-ma ! ofer 15 puncte ! RAPID

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mihaelap
2
c + tr + s = 76,5
c = 2tr
s = tr + c
       2
2tr + tr + tr + c  = 76,5
                2
4tr + 2tr + tr + 2tr = 153
9tr = 153
tr = 153 : 9
tr = 17 lei trusa
c = 2 * 17
c = 34 lei cartea
s = 17 + 34 
            2
s = 51 : 2
s = 25,5 lei stiloul

stancescuirina9: mersi mult
miladydanceclub: ai gresit la ultima operatie
mihaelap: multumesc, am editat. Am impartit bine si am scris prost.
miladydanceclub: :)
Solaris: Bravo, Mihaela. Mai departe ma abtin. Stimata doamna moderator, am verificat de 3 ori si raspunsul meu era corect, verificat a patra oara si dupa ce a corectat Mihaela. Aveti ceva cu mine, dar nu e prima data cand mi se intampla. Am sa iau masuri.
miladydanceclub: iti spun imediat ce rezultate t-au dat tie ..ok? ca sa nu ne certam....t=12.75 lei l-a costat trusa de desen=>c=2t=25,5 lei l-a costat carteas=3t=38,25 lei l-a costat stiloul
miladydanceclub: crezi ca sunt la fel???????????
Solaris: Da, aveti dreptate, m-am grabit sa raspund si din cauza asta le-am inversat, dar observati ca eram pe aproape. Si eu mi-am dat seama ca am gresit. Daca imi dadeati voie sa mai editez, obtineam la fel. Atunci imi cer scuze ca nu m-am uitat cu atentie. Este vina mea. Pardon.
Solaris: Ma iertati ca m-am infuriat. Nu imi sta in caracter, insa imi doresc foarte mult sa ajut si in acelasi timp sa obtin un numar mare de puncte si de aceea mi-am iesit un pic din fire.
Alte întrebări interesante