Istorie, întrebare adresată de boss20065555, 7 ani în urmă

Un eseu de 150-200 cuvinte in care sa aperi parlamentul lui Oliver Cromwell in anul 1640.In care ii vei face reprosuri regelui Carol I si vei vorbi si de problema taxelor

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de yaniseric
0

Răspuns:

Saluut!

Parlamentul lui Oliver Cromwell din anul 1640 a fost o perioadă importantă în istoria Angliei, marcată de conflictele politice și religioase dintre monarhie și parlament. Într-o perioadă în care regimul lui Carol I a impus taxe și impozite fără acordul parlamentului, acesta din urmă a reprezentat vocea poporului, reușind să aducă schimbări importante în sistemul politic și social.

Parlamentul a reprezentat o oportunitate pentru Cromwell și ceilalți parlamentari de a face reproșuri regelui Carol I pentru politicile sale. Au fost criticate impozitele și taxele excesive impuse poporului fără acordul parlamentului, precum și opresiunea religioasă împotriva puritanilor și presiunea exercitată asupra bisericii.

Cromwell a fost un lider puternic al partidului puritan și a jucat un rol important în reforma religioasă și politică a Angliei. El a încurajat lupta împotriva regelui Carol I și a susținut formarea unei armate naționale pentru a proteja interesele parlamentului.

În final, parlamentul lui Oliver Cromwell a dus la schimbări majore în istoria Angliei, marcând sfârșitul puterii absolute a monarhiei și începutul unei perioade de democrație parlamentară. Este important să remarcăm importanța acestui eveniment în istoria Angliei și în evoluția politică a lumii.

Alte întrebări interesante