un eseu de 30 de rânduri despre importanța viețuitoarelor În viața omului Vă rog repede sau (un eseu despre om,sau un eseu despre improtanta plantelor în viața omului dar sa aiba 30 de randuri si imi trebuie in seara acesta de preferabil pana la 19:00,dauuuu COROANAAA)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
buna! iti las cateva detalii mai jos. poti alege despre ce animale sa scrii, preferabil albina! nu e neaparat sa scrii tot.
Explicație:
De multe ori, supravieţuirea şi existenţa unei specii depind de supravieţuirea altora, iar omul nu face excepţie. Întrucît omul devine din ce în ce mai deconectat de natură, în articolul de faţă prezentăm zece specii care ne reamintesc cît de importante sunt necuvîntătoarele pentru supravieţuirea noastră.
Viermii
Aceste creaturi taratoare pot ajuta enorm la reducerea deşeurilor. În loc să arunce gunoiul în spaţiile special amenajate, oamenii au început să folosească sisteme de eliminare a deşeurilor pe bază de viermi. Practica poate fi folosită în mod autohton, iar în afară de reducerea poluării cu deşeuri, substanţele rezultate pot fi folosite ca îngrăşăminte pentru grădină.
Păsările
Păsările sunt vietăți unice avand abilitatea de a zbura. Există multe tipuri de păsări și nu vedem decît cîteva dintre ele în apropierea unei reședințe umane. Importanța păsărilor pare minimă datorită progresului tehnologic și a stilului de viață modern.. Unele păsări sunt crescute pentru a fi folosite de oameni, în timp ce altele sunt indirect ajutate de oameni. Ele formează o parte a lanțului alimentar din ecosistem și sunt o parte component a naturii. Acestea par să fie animalele bune la toate, cel puţin cînd vine vorba de supravieţuirea omului. Au nenumărate roluri ecologice, realizînd, printre altele, controlul populaţiilor de insecte, descompunerea materiei organice din păduri, reciclarea nutrienţilor, polenizare, semănarea seminţelor şi aerisirea solului. Excrementele păsărilor sunt bogate în acid uric care poate fi ușor transformat în amoniac fiind gunoi fertil pentru plante. Deșeurile provenite de la păsări de curte, dacă sunt adăugate în sol, sporesc dramatic fertilitatea solului.
Peştii
Omul secolului XXI a început să înteleagă mai bine și mai conștient că peștele și produsele sau subprodusele obținute de la acesta trebuie tratate cu mai multă atenție, în condițiile în care proteina de origine animală provenită din mediul acvatic are un rol deosebit de important pentru dezvoltarea și menținerea sănătății organismului. Carnea de pește conține atît de mulți nutrienți importanți, inclusiv proteine, încît, așa cum apreciază și nutriționiștii, ar trebui să constituie un segment major al hranei noastre zilnice. O singură porție de pește de 100 g, furnizează între o treime și jumatate din necesarul de proteine zilnic. Majoritatea peștilor au și un conținut ridicat de vitamina B12, vitală pentru un sistem nervos sănătos și de iod, necesar bunei funcționări a glandei tiroide.
Ciupercile
De mii de ani, ciupercile sunt folosite de oamenii ca hrană. Chiar dacă reprezintă o mică parte din alimentație, luate ca atare, în vremurile noastre intră și în producerea altor alimente sau chiar băuturi. Printre acestea se numara: brînzeturile, berea și vinul, pîinea, anumite produse din soia.
Descoperirea antibioticelor a fost una dintre cele mai revoluționare lucruri care au marcat medicina modernă. Penicilina, poate cel mai uzual antibiotic din lume, este obținută dintr-o ciupercă numită Penicillium. Multe alte ciuperci produc substanțe antibiotice utilizate pentru a ține sub control bolile.
Planctonul
Algele microscopice, bacteriile şi alte creaturi care sunt prea mici pentru a înota joacă un rol vital în existenţa noastră. În ciuda dimensiunilor minuscule planctonul susţine miliarde de animale marine prin furnizarea hranei creaturilor mari.
Există peste 50.000 de specii diferite de plancton în zonele oceanice în care pătrunde lumina solară. De asemenea, nu sunt doar prima verigă din lanţul trofic, ci au rolul central în menţinerea vieţii: sunt motivul pentru care noi respirăm.
Albinele
„Dacă albinele ar dispărea de pe fața pămîntului, omul ar mai avea doar patru ani de trăit“ (Albert Einstein)
Ca și agenți polenizatori au contribuit la dezvoltarea florei, la răspîndirea plantelor ce acopereau ecosistemele zonale și continentale. Practic, micile insecte zburătoare transportă polenul de la o floare la alta, iar fără polenizare, nu pot exista seminţe. Fără seminţe, plantele nu vor mai creşte, iar viaţa nu poate exista fără regnul vegetal.
Mierea, de pildă, este principalul motiv pentru care oamenii au început să crească albine și cel mai cunoscut produs al stupului. Mierea este un aliment complex, „predigerat”, pentru asimilarea căruia organismul uman nu mai este nevoit să facă eforturi enzimatice, fiind ușor asimilat de corp.
Ele au capacitatea de adaptare la cele mai variate condiții de relief, climă și vegetație. Din păcate, în unele regiuni, populaţia de albine a scăzut cu 80% din cauza intervenţiei umane.
Natura umană ne face să acordăm atenţie în special animalelor FLUFFY (pufoase), cu ochi mari şi lucioşi (gen panda sau tigri), însă atunci cînd o specie cu importanţă mare pentru planetă este în pericol, trebuie intervenit indiferent cît de ,,urîtă/ scîrboasă” ni se pare specia respectivă.