Limba română, întrebare adresată de macagiumaria, 8 ani în urmă

un eseu de 400 de cuvinte cu titlul,, sunt responsabil '' va rooogggg din suflettttttttt fac orice eeee dau 50 de puncteeee plssss :((((((((.......................... ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de SerenaSere25
3

Răspuns:

A fi responsabil inseamna mai multe chestii si nu este ceva ușor de facut.De exemplu sa fi responsabil inseamna intr-o parte sa iei propriile decizi si sa ti le asumi.Sa-ti asumi faptele si munca pe care ți-ai pus-o pe cap ca de exemplu a avea grija de un animal de companie,sau sa ai multe de facut si de invatat la o facultate si sa-ti asumi acest lucru.A fi responsabil poate sa mai inseme sa ai grija de lucruri si persoane ,sati iei aceasta responsabilitate.Sau cu niste responsabilitati pe care ti l-ai luat la munca. Astfel intâlnim din nou cuvântul ,,responsabilitate".Astfel cautând in dictionar gasim ,,raspundere".A fi responsabil inseamna sa intri in raspundere pentru un lucru sau munca ,,datorie",si a fi responsabil inseamna ,,constinta datoriei"Cum avem cuvântul ,,raspundere" ajungem la adevaratul sens al cuvântului responsabilitate .Sa ai raspundere pentru ceva inseamna sa-ti iei o datorie si sa-ti asumi tu tot daca nu merge bine acel lucru.Avem cuvântul ,,jurămnat" care ne explica mai bine acest lucru.Este un jutămnat,caci promiti ca va fi totul bine cu tine si daca nu ii iei raspunderea pentru acest fapt.

Explicație:

Sper ca te-am ajutat, nu stiu exact câte cuvinte am dar sper ca te-am ajutat


macagiumaria: mulțumesc mult!!!!
SerenaSere25: Cuplacere ❤
Răspuns de MrBunny
5

Bună ! (ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧

_____

De ce e importantă responsabilitatea ? Fără ea, societatea din ziua de azi, și nu numai, nu ar putea funcționa într-un mod serios. Ce este o persoană responsabilă?

Ei bine, o persoană responsabilă este cea care e în stare să acționeze într-o anumită situație într-un mod corect, și e conștientă de urmările pe care le-ar putea trăi în urma acestei acțiuni. Responsabilitatea este într-o continuă legătură cu ceea ce numim noi succes în viață. Dar cum dobândim responsabilitatea? În urma educației. Chiar dacă pare că lecția despre aceasta ar fi grea, ei bine, doar pare, nu înseamnă că și este. Toate lucrurile ni se par grele la început, dar după ce învățăm chiar de mici cum să jonglăm cu ele, totul devine automat mult mai ușor, astfel încât ne va plăcea să facem acel lucru care, la început, ni s-a părut imposibil.

În același timp, nu putem numi om responsabil cel care urcă băut la volan. Sau cel care nu merge la școală. Sau cel care merge, dar nu îl preocupă învățătura, așa cum ar trebui, de fapt. Asta se numește iresponsabilitate.

Alte întrebări interesante