Istorie, întrebare adresată de toiaiuliana, 9 ani în urmă

UN eseu depre ,,ROLUL FILMULUI IN INVATAREA ISTORIEI''

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
3
Istoria exista de cand s-a format pamantul.De aceea noi o invatam in scoli .Invatam atat istoria poporului nostru cat si pe cea a altor popoare.Aceasta ne este redata in manuale speciale,scripturi,legende , basme dar cel mai frumos este redata istoria in film.Filmul are un rol important in invatarea istoriei deoarece prin imagini se redau faptele reale asa cum s-au intamplat.Vedem cum erau oamenii imbracati,armele cum erau confectionate,care erau planurile de razboi,cum isi aparau eroii tara.Cele mai interesante si educative sunt filmele documentare .Ne sunt prezentate filmulete de la locul faptei exact asa cum au avut loc evenimentele.In concluzie da filmul are un rol important in invatarea iatoriei.

toiaiuliana: multumesc mult, dar mi-ar trebui aproximativ doua pagini A4
Utilizator anonim: cu placere , este mult de scris dar nu am stiut cat iti trebuie, este o tema interesanta
toiaiuliana: ai putea sa ma ajuti
Răspuns de motanudeea
3
      Filmul are un rol important in invatarea istorie deoarece unele persoane au o retinere vizuala mai buna. Filmul iti prezinta totul mai ,,cosmetizat'', adica sunt eliminati termenii de specialitate uneori greoi si greu de retinut pentru un adolescent mai ales daca nu este pasionat de istorie.
     Este important de retinut faptul ca intr-un film artistic fata de unul documentar pot fi foarte multe ,,greseli'' facute intentionat pentru a atrage publicul. De exemplu, in filmul ,,300 de spartani'' armamentul era din mai multe epoci mult mai avansate, arme care inca nu se inventase sau toti soldatii aveau scuturi si echipament la fel. Armamentul in acea epoca nu era prea spectaculos asa ca pentru incantarea publicului au fost introduse si altele mult prea avansate. In ceea ce priveste echipamentul acesta nu era la fel la toata lumea, deoarece era obligatia soldatului sa se echipeze, nu le cumpara / facea cineva la toti la fel. Dar probabil ar fi aratat urat pe ecran, asa ca s-a recurs la acest lucru.
       Apoi, povestile de dragoste medievale sunt un pic exagerate. Dragostea, asa cum o cunoastem noi astazi nu prea exista atunci. Casatoriile se faceau din interes.
     In concluzie, cand urmarim un film artistic nu trebuie sa luam totul de bun.
Alte întrebări interesante