Un eseu despre adolescența între 10 si 15 rânduri . mersi dau coroană si flw pe insta (dacă vrei)
Răspunsuri la întrebare
~ adolescenta ~
este perioada de tranziție biologică, psihologică și socială de la pubertate la maturitate. Intervalul de vârstă la care are loc această tranziție este ușor diferit de la un individ la altul și depinde de mai mulți factori: s (în general fetele intră în adolescență înaintea băieților), cadrul socio-cultural etc. Organizația Mondială a Sănătății definește adolescența ca fiind perioada dintre 16 și 19 ani, dar în numeroase țări occidentale se consideră că adolescența începe între 15 și 18 ani la fete, 16-18 ani la băieți, și se termină în jurul vârstei de 19-21 de ani la ambele sexe.
(în general fetele intră în adolescență înaintea băieților), cadrul socio-cultural etc. Organizația Mondială a Sănătății definește adolescența ca fiind perioada dintre 16 și 19 ani, dar în numeroase țări occidentale se consideră că adolescența începe între 15 și 18 ani la fete, 16-18 ani la băieți, și se termină în jurul vârstei de 19-21 de ani la ambele sexe. Cu toate că pubertatea începe, în general, în jurul vârstei de 10-12 ani, ea poate începe și la orice vârstă cuprinsă în intervalul de 8-16 ani
Perioada aceea in care toata lumea te desconsidera, te caracterizeaza ca pe un golan de cartier, un smecher, un rasfatat, un pierde vara fara nici un viitor, se caracterizeaza printr-un cuvant initial simplu, dar complex si anume adolescenta. Acea perioada, este considerata critica, din cauza transformarilor pe care le suferim noi adolescentii. Prin transformari, ma refer la cele fizice cat si la cele morale. In principiu, adevaratul adolescent se formeaza in noi. Putem fi caracterizati ca o plastilina usor modelabila sau ca un burete care absoarbe tot din jurul lui, dar care poate diferentia raul de bine. Cu alte cuvinte, toate injuriile pe care le primim ne vor afecta formarea adolescentului care zace in noi. Nu ca el nu se va mai forma, dar important e cum se va intamplat asta. Desigur, total gresit. Ei bine, chiar si reactia noastra la toate acestea este un factor influentator. In functie de ea, putem ajunge niste oameni extrem de timizi, anti sociali, fara curaj si stima de sine, in cazul in care acceptam tot ce se spune despre noi. In cazul in care nu tinem cont de spusele celor din jur, vom fi numiti nesimtiti si nerespectuosi. Adevarul e ca nici noi nu stim cum sa o mai facem. Optiunea cea mai buna, generalizand toate parerile noastre, este aceea de a face ca tine si de a nu baga in seama chiar tot ce se spune despre tine. In concluzie, imi pare rau de oamenii care-si cam bat joc de viitorul tarii lor. Le recomand sa nu se mai chinuie, oricum nu le-a cerut nimeni parerea.