Chimie, întrebare adresată de pdenisa2903, 8 ani în urmă

Un eseu despre creșterea plantelor in anumite tipuri de soiuri.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de idkaname111
2

Răspuns:

ESEU

Explicație:

Un sol sănătos este secretul plantelor sănătoase. După ce identifici tipul de sol de care dispui, îți poți ușura viața de grădinar adăugând amelioratori de sol și cultivând plante care se simt în mod natural bine în solul respectiv.

Diferite tipuri de soluri

nisipos

argilă

calcaros

argilo-nisipos

cu turbă

nămolos

Cum să identifici solul tău

Dacă ai un vecin cu o grădină care arată sănătoasă, îl poți întreba ce tip de sol are și ce a descoperit că se cultivă bine pe acesta. Înțelegerea tipului de sol pe care îl ai înseamnă că poți lua măsuri pentru a-l ameliora, precum și a îmbunătăți sănătatea plantelor și recoltelor tale. Toate solurile pot fi ameliorate prin adăugarea de materie organică.

Nisipos

Un sol cu scurgere liberă, ușor de afânat, care se încălzește repede în soarele primăvăratic, solul nisipos este granulos la atingere și se sfărâmă ușor. Principala provocare întâmpinată în cazul solului nisipos este că acesta nu are prea mulți nutrienți, așa că trebuie să adaugi materie organică pentru a crește plante sănătoase și să-l ajuți să rețină umezeala. Amelioratorul de sol GoodHome cu bălegar, de 50l va îmbunătăți structura tuturor solurilor, dar va construi foarte eficient humusul și conținutul organic pentru solul nisipos. Sapă materia organică adânc în solul tău –până la 70cm, astfel încât rădăcinile să aibă mai mulți nutrienți și apă la dispoziție.

Plantele care cresc în sol nisipos trebuie să fie udate bine periodic. Adăugarea unui strat de mulci pentru a împiedica evaporarea umezelii din sol va fi de ajutor. Folosește mulci GoodHome pentru eliminarea buruienilor pentru a reține umezeala și, în același timp, a ține buruienile la distanță!

Argilă

După iarnă, argila se încălzește lent în timpul primăverii, iar când se usucă se întărește și crapă, fiind dificil de săpat. Argila este bogată în nutrienți, astfel că unele plante cresc bine, dar, având în vedere că nu drenează liber, poate sufoca rădăcinile anumitor plante. Adăugareade materie organică în cantitate mare, precum compostul din scoarță, va face argila mai potrivită pentru grădinărit și îi va îmbunătăți drenarea.

Alte întrebări interesante