Limba română, întrebare adresată de trandafir1539, 8 ani în urmă

Un eseu despre : Educația formală, informală și non-formala
Dau coroană
Va rog frumos ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Clappy
2

Răspuns:

a) Educaţia formală

Educaţia formală reprezintă totalitatea acţiunilor sistematice şi organizate, proiectate şi desfăşurate în instituţii specializate și urmărește finalităţi explicite,având scopul formării şi dezvoltării personalităţii. Acest tip de educație formală se realizează prin procesul de învățământ, ceea ce semnifică respectarea actelor oficial. Educația oficială are următoarele atribute: organizată conştient, sistematică, instituţionalizată, reglementată, coordonată, dirijată, planificată, evaluată, așadar este expresie a unei politici educaţionale.

b) Educaţia nonformală se desfăşoară în afara instituţiilor şcolare, adică în spații aflate în relaţie de parteneriat cu şcoala. De fapt, acest tip de educație se referă la acele întruniri organizate în mod sistematic în afara sistemului formal pentru a răspunde unei mari varietăţi de cerinţe de învăţare. Profesorului ce adoptă o variantă nonformală i se solicită mai multă flexibilitate și entuziasm, adaptabilitate în adoptarea stilurilor de conducere a activității, în funcție de nevoile și cerințele elevului.

c) Educaţia informală reprezintă acele procese educative nesistematice, neorganizate, nesubordonate unor obiective şi finalităţi explicite, care au influență asupra individului. Aceasta poate reprezenta produsul experienţei de viaţă a subiectului.


trandafir1539: mulțumesc
Clappy: nu ai pentru ce
trandafir1539: te rog ai putea sa mă ajuți și la cultura și spiritualitate
Clappy: nu stiu multe despre aceasta,srry
alexdam1234: Cuvântul „cultură” provine din latinescul colere, care înseamnă „a cultiva, a avea grijă”. Oratorul din Roma Antică, Cicero, a introdus conceptul de cultura animi, o metaforă agricolă utilizată pentru a se referi la dezvoltarea unui suflet filozofic. Acest concept exprimă modul în care oamenii depășesc barbarismul și devin un popor în adevăratul sens al cuvântului.
alexdam1234: Nevoia de sens, de apartenență, căutarea sufletului care tânjește după adevăr a devenit una dintre cele mai intense căutări ale omului modern care speră să găsească cărarea spre Divinitate în bucurie, în tristețe, în sete de cunoaștere și experiențe profunde de viață. Acesta
trandafir1539: îmi trebuie despre cultura și spiritualitate nu altceva
alexdam1234: primul era cultura și al 2 mesaj spiritualitatea
trandafir1539: îmi trebuie un eseu
alexdam1234: a pai sorry nu știu doar știu ce e fiecare
Alte întrebări interesante