Studii sociale, întrebare adresată de ecateinarosa, 8 ani în urmă

un eseu despre importanța
respectării legilor​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de y29795467
6

scz ptr scris

daca nu înțelegi ceva sa-mi spui

Coroană?

Anexe:

ecateinarosa: Mersi! Mai trebuie sa scrie cineva un răspuns și îți voi da coroana
y29795467: Sau dupa 24h merge
Răspuns de lauraandreea13
7
Statul de drept este fundamentat pe legi, de aceea respectarea acestora este esențială.
La baza funcționarii statului și a întregii legislații sta constituția, care consacra principiile fundamentale ale statului, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, dar și îndatoririle acestora.
Scopul legii este acela de a proteja anumite valori sociale ( in funcție de specificul normei legale ). Or pentru a fi atins acest scop este necesar ca legislația sa fie aplicată corect și, mai ales, respectata.
Legislația este adoptată de puterea legiuitoare ( Parlamentul ) in funcție de nevoile actuale ale societății. O reglementare se impune ca obligatorie și in majoritatea cazurilor sunt prevăzute și sancțiunile ce vor interveni in caz de nerespectare. Or și din acest punct de vedere, este necesară respectarea legii pentru a evita aplicarea unei sancțiuni ( penale, administrative, contravenționale etc. )
Nu in ultimul rând, pentru a beneficia la rândul nostru de protecția legii, este necesar ca noi înșine sa nu o încălcam, întrucât un abuz sau o încălcare a normei nu mai poate beneficia de protecție.
Concluzionez prin a susține ca este imperios necesar sa fie respectate legile, acestea fiind cele care organizează activitatea întregului stat, a întregii societăți.
Alte întrebări interesante