un eseu despre prevenirea maladiilor si respectarea normelor de igiena.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Maladiile raman principala cauza de morbiditate si mortalitate in intreaga lume. Preventia cardiovasculara reprezinta o ramura importanta a cardiologiei moderne si presupune luarea tuturor masurilor disponibile pentru a evita aparitia bolilor cardiace.
Exista un risc destul de mare pentru o persoana sa fie diagnosticata cu aceste afectiuni, daca un membru apropiat al familiei a avut o boala de inima in tinerete. Desi nu puteti inlatura anumiti factori de risc - cum ar fi istoricul medical familial, sau varsta - exista unele moduri de prevenire ale bolilor de inima/maladiilor.
Putem evita problemele
Exerciții fizice egulate minute
Exercitiile fizice moderate pe zi reduc probabilitatea de aparitie a bolilor de inima fatale. Atunci cand combinati activitatea fizica cu un stil de viata sanatos si cu mentinerea unei greutati corporale normale, rasplata poate fi si mai mare. Activitatea fizica ajuta la mentinerea greutatii si poate reduce posibilitatile de a dezvolta alte conditii care slabesc inima, cum ar fi hipertensiunea arteriala, colesterolul sau diabetul.
Renunțarea la fumat
Fumatul pe termen lung aproape ca dubleaza riscul de a dezvolta boli de inima. Substantele chimice din tutun ajung in fluxul sanguin din plamani si pot deteriora arterele si alte parti ale corpului. In urma fumatului cresc si probabilitatile de a avea un accident vascular cerebral si cancer pulmonar. Atunci cand va opriti din fumat, aceste riscuri scad drastic, dar este nevoie de cativa ani pentru a le elimina complet.
Reducerea aportul de sodiu - Adultii nu ar trebui sa consume mai mult de 5 g de sare pe zi (aproximativ o lingurita). Chiar si reducerea modesta a aportului de sare poate avea efecte benefice insemnate. Aproximativ trei sferturi din sarea ingerata provine din alimentele cumparate din comert.
Consumati o dieta sanatoasa pentru inima - Un plan nutritional sanatos aduce beneficii pentru intreg organismul, nu numai pentru inima. Dieta ar trebui sa contina alimente cu un continut scazut de grasimi, colesterol si sare. Ar trebui sa consume multe fructe, legume, cereale integrale si produse lactate sarace in grasimi., colesterol marit si diabet.
Normele de igienă ai rolul lor ,ele trebuissc repectare .