Istorie, întrebare adresată de Marius44111, 8 ani în urmă

Un eseu despre revolutia franceza
Eseul trebuie sa contina parerea personala, argmentata.
DAU COROANA


Utilizator anonim: Care este nivelul pregătirii tale teoretice? Ești în clasa a VI-a, în acesta clasă am studiat eu lecția... Deci, ești în clasa a 6-a?Pentru a știi cum să formulez.
Marius44111: Sunt in clasa 6-a
Marius44111: Multumesc

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
23

Salut!

Revoluția franceză

Revoluția Franceză a fost cauzată de:

  • existența regimului comunist;
  • menținerea oamenilor pe stări sociale;
  • privilegiile acordate celor din starea I și a II-a;
  • criza economică.

Regele Ludovic al XVI-lea, a dorit sporirea veniturilor regale și redresarea finanțelor și a convocat Adunarea Stărilor Sociale. Reprezentanții stării a III-a, nemulțumiți de cererea regelui, s-au organizat în Adunarea Națională Constituantă. La data de 14 iulie, 1789, poporul din Paris a luat cu asalt fortăreață Bastilia, simbolul absolutismului monarhic francez.La data de 24 august, 1789, a fost adoptată Declarația Drepturilor Omului și ale Cetățeanului, primul document care va stabili principiile organizării societății.

Franța a devenit monarhie constituțională, conform Constituției din 1871.Regele Ludovic al XVI-lea, a fost înlăturat de pe tron, Franța fiind denumită republică.Se vor forma între timp, grupările politice ale iacobinilor și girondinilor.

În primul rând , Revoluția Franceză a schimbat modul de conducere și de organizare a statului cât și societatea vremii.

În concluzie, aceasta a determinat și alte popoare sa lupte împotriva absolutismului.Este foarte bine că aceștia și-au exprimat opinia, deoarece nu era corectă privilegierea persoanelor din starea I si a II-a, iar țărănimea, burghezia plăteau taxe și impozite foarte mari.

Sper că ai înțeles!


Marius44111: Multumesc mult.
Utilizator anonim: Este de ajuns, Marius?
Utilizator anonim: Cu drag!
Marius44111: Da.Multumes
mario05112007: salut dacă poți te rog eu sa te uiți peste o intrebare de a mea de rog eu mult
Utilizator anonim: Îmi pare sincer rău, dar nu mi-o mai amintesc. Am terminat gimnaziul! Scuză-mă pentru greșeală, am crezut că este vorba despre "Revoluția Franceză".
mario05112007: Dar din cea americană? sti ceva te rog eu mult de tot
Utilizator anonim: Regret amarnic! Nu mi-o mai amintesc. Sunt pe profilul matematică-informatică și nu prea am mai studiat "istoria". Dacă vei avea nevoie la limba română, matematică, să îmi scrii în comentarii și dacă o să știu te voi ajuta.
Alte întrebări interesante