Limba română, întrebare adresată de DinA50, 8 ani în urmă

un eseu despre semnificatia sărbătorilor de iarna,de o pagina.
va rog.dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
8
            Sarbatorile de iarna aduc o atmosfera minunata in casele oamenilor. Bucuria se citeste pe fetele copiilor dar si pe fetele adultilor care isi amintesc de vremurile copilariei, de emotia pe care o ai cand impodobesti bradul cu familia sau in serile cand Mos Nicolaie sau Mos Craciun aduc cele mai frumoase cadouri copiilor. 
           Cu totii stim, ca cel mai frumos moment de Craciun este impodobirea Bradului. Cum ne strangem in jurul acestuia, cantam colinde si il impodobil asteptan ca mama sa vina cu o tava mare de biscuiti in forma de bradulet,stelute si globulete. Bradul simbolizeaza iubirea, fericirea si magia Craciunului. 
         In Ajunul Craciunului fiecare familie isi agata o coronita verde, un obicei care astazi nu mai este asa mult respectat de familii. 
       Si sa nu uitam de colindele specifie Craciunului. Intre 20 si 24 decembrie copii se strang si merg sa colinde fiecare casa, iar acestia primesc in schimb imbratisari , mere, covrigi , dulciuri si nuci. De ce nuci? Nucul simbolizeaza belsugul sarbatorilor de Craciun iar merele simbolizeaza bogatie.
Alte întrebări interesante