Istorie, întrebare adresată de darius123008, 8 ani în urmă

Un eseu despre un zeu ! va rog e urgent imi da 2 plsssss dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de emaab10
6
Buna!




Motologia este istoria zeiilor. Zeii reprezinta cea mai interesanta imaginatie a oamenilor. Oamenii sunt zei muritori, iar Zeii sunt oamenii nemuritori. Zeii sunt un fel de idoli pentru oameni. Un zeu este oare cum un Dumnezeu in care muritorii cred. Fiecare zeu are un domeniu si o zona geografica de unde provine. Exista multi zei si chiar exista si zeul zeiilor, Zeus. Cei mai multi zei ii numara mitologia egipteana. Zeii sunt portretizati adesea.
De exemplu: zeitățile egiptene sunt adesea portretizate în artă având capuri de animale; de exemplu, Anubis este adesea portretizat statuar având corp uman, însă cap de câine. Mulți zei au fost portretizați cu diferite capuri de animal, depinzând de situație. Egipții nu credeau că majoritatea zeilor lor aveau capuri de animale; însă, i-au portretizat astfel datorită simbolismului artistic.
Cei mai cunoscuti zei sunt zeii din Grecia Antica. Cred ca toti ii cunosc pe Afrodita - zeița frumuseții, una dintre cei doisprezece olimpieni. Apollo - zeul poeziei, muzicii, Soarelui, un olimpian. Ares - zeul războiului, un olimpian Artemis - zeița vânătorii, mai târziu zeița Lunii, o olimpiană. Atena - zeița înțelepciunii, războiului defensiv, o olimpiană, Cronos - zeul timpului, tatăl primilor șase olimpieni, un titan, Demeter - zeul recoltelor, naturii, adesea considerat olimpiană Dionis - zeul vinului si altii.
In trecut zeii erau foarte cunoscuti si importanti pentru fiecare popor. Acum fiecare isi poate alege un zeu in care sa creada sau poate sa nu creada in nimeni si sa nu fie pedepsit pentru asta.
Mitologia este o stiinta foarte captivanta si merita studiata.



Sper sa ti fie de folos!
Răspuns de denissfilip
4

Răspuns:

Zeița Atena

Zeița Atena era una dintre cele mai mari divinități ale mitologiei grecești, zeița înțelepciunii, pe care grecii o mai numeau și Pallas Athena sau, pur și simplu, Pallas. Ea personifica forța moștenită de la Zeus, îmbinată cu înțelepciunea și prudența lui Metis. A fost zeița tutelară a cetății Atena.

Atena era socotită protectoarea artelor frumoase, a meșteșugurilor, a literaturii și a agriculturii, a oricărei acțiuni care presupunea ingeniozitate și spirit de inițiativă. Ea patrona viața socială și cea statală, era sfătuitoarea grecilor adunați în areopag și apărătoarea lor în războaie.


darius123008: multumesc mult]
denissfilip: cu drag
Alte întrebări interesante