Biologie, întrebare adresată de vedeta54, 8 ani în urmă

un eseu despre violenta și statul lider dau 25 de puncte și coroană urgenttt​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mariarobertamarin
4

Salut,

Violenta! O intalnim peste tot, pe strada, la televizor, in ziare, la scoala, in magazine, de multe ori acasa si incepem sa credem ca face parte din existenta noastra, deci trebuie sa o toleram. FALS!

In spatele oricarei actiuni exista intotdeauna o motivatie, astfel ca in ceea ce priveste violenta gasim motivatii si cauze din cele mai diverse: la nivel individual – lipsa educatiei, carente in comunicare, o imagine de sine slaba, agresivitate si violenta in familie etc.; la nivel global – cauze religioase, economice si teritoriale. Oricum am privi tipurile de manifestari ale violentei este nevoie de mai multi indivizi pentru a sustine o cauza, fie ea chiar si prin violenta, ceea ce reduce totul din nou la nivel individual. Daca individul care adera la o astfel de cauza nu ar tolera exprimarea violenta a credintelor si nevoilor sale, atunci nucleul respectiv s-ar disipa. Probabil ca nu ar mai fi razboaie.

Multe lucruri sunt violente dar nimic mai violent ca omul. – Sofocle

Din punct de vedere psihologic, atunci cand vorbim de agresivitate/violenta, ne referim si la nevoia de putere si control, nevoie care, dintr-un motiv sau altul, nu pot fi indeplinite prin cai sanatoase, normale. Atunci cand nu ne putem exercita puterea si controlul asupra noastra, tindem sa extindem aceasta nevoie si sa o satisfacem, in exterior, prin incercarea de a-i controla pe ceilalti.


vedeta54: msss0
mariarobertamarin: cpl ! oricand =)
vedeta54: ❤️ ❤️ ❤️
Alte întrebări interesante