Fizică, întrebare adresată de cristinapadele13, 8 ani în urmă

un ESEU în care sa aveți mișcarea de corpuri uniforma și uniform variata în care sa folosiți cuvintele: viteza, accelerație, traiectorie, constant, pozitir, timp, distanta.

ma puteti ajuta

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de StefanM
2

Saptamana trecuta am participat la cursa de F1 organizata la Monaco si, fiind inginer, am fost atent la mai multe aspecte fizice.

Pentru a pregati masinile de cursa, mecanicii trebuiau sa incalzeasca motoarele acestora. Pentru a face acest lucru tineau motoarele accelerate pana ajungeau la temperatura optima. Dupa aceea pilotii ieseau in probe cu masinile. In perioada de proba trebuia sa se mearga cu viteza constanta o anumita distanta, pana erau siguri ca masinile sunt in regula.

La inceperea cursei masinile trebuiau sa ocupe o anumita pozitie in functie de locul ocupat in clasamentul competitiei. Dupa un interval de timp primii doi piloti se tatonau pentru a ocupa prima pozitie. Ocupantul locului doi a incercat sa il depaseasca pe cel de pe primul loc, dar aceasta manevra nu i-a reusit. Pentru a nu iesi in decor si pentru a-si mentine traiectoria, acesta a fost nevoit sa mareasca acceleratia masinii.

Din pacate, chiar daca a incercat din rasputeri sa ocupe prima pozitie, acesta a incheiat cursa pe locul doi.

Un alt exercitiu gasesti aici: brainly.ro/tema/2486346

#SPJ1

Alte întrebări interesante
Matematică, 8 ani în urmă