Arte, întrebare adresată de CosminCiprian, 8 ani în urmă

Un eseu in care sa compari o pictura si o sculptura.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de porumbmaria27
4
În opinia mea ,sculptura este o artă a volumelor în spațiu care încearcă să atingă coarda sensibilă a persoanelor umane prin expunerea spațială a diferite obiecte reale, tridimensionale. Perceperea obiectelor tridimensionale poate avea loc atât vizual cât și pe cale tactilă. Aparent, sculptura se adresează văzului, dar în realitate această formă de artă se adresează, mai ales, tactilului.Nu în ultimul rând și pictura este o formă de exprimare a percepției umane deoarece,pictura este o ramură a artelor plastice care reprezintă o posibila realitate în imagini artistice bidimensionale, create cu ajutorul culorilor aplicate pe o suprafață (pânză, hârtie, lemn, sticlă ) Scopul este de a obține o compoziție cu forme, culori, texturi și desene, care dă naștere unei opere de artă în conformitate cu principiile estetice.
Dintre toate artele Renasterii, pictura e cea mai moderna, fiindca artistii s-au exprimat în ea mai direct si mai complet si fiindca influenta antichitatii a fost mai redusa decât în domeniul arhitecturii si sculpturii.
Ținând cont de argumentele amintite mai sus sunt de parere că sculptura ,cât și pictura sunt doua forme de artă foarte expresive prin intermediul cărora omul s-a putut exprima!
Sper ca te-am putut ajuta!
Succes!
Alte întrebări interesante