Limba română, întrebare adresată de nagornaavera334, 8 ani în urmă

un eseu structurat cu tema: „Cărțile -facilitatori inteligenti care mă ajută să cunosc și să înţeleg rosturile și legitățile
vieţii”​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MrBunny
16

Răspuns:

         Atunci când mă gândesc la o carte, oricare ar fi ea, o pot asocia foarte ușor cu imaginația, lumi nevăzute, oameni misterioși și așa mai departe. Cărțile ne aduc mari beneficii, nu e nevoie să negăm asta, pentru că ele sunt, de altfel, nenumărate.

         Lectura ne luminează mintea, dar și sufletul. Ne lărgește orizonturile. dar ne și ajută să înțelegem mai ușor legitățile vieții, adică putem înțelege mai ușor și mai repede ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Într-adevăr, trăim într-o eră a tehnologiei, unde fiecare dintre noi avem pretenția să primim repede informația, dar una care să fie utilă și să ne facă eventual viața mai ușoară. Ei bine, acesta e și motivul pentru care a apărut tehnologia și inteligența artificială. Totuși, ea nu trebuie să fie înlocuitorul unei cărți. Părerea mea este că fiecare dintre ele trebuie folosite echilibrat.

         Așadar, cu atât citești mai mult, cu atât devii mai culturat, și asta te va ajuta să fii un om în societate, dar și să găsești mai ușor soluția unei probleme.

#copaceibrainly

Alte întrebări interesante