Matematică, întrebare adresată de maksimnikita122, 8 ani în urmă

Un final de 12-14 rânduri despre povestea lui bubico văăroooog îmi trebuie repede!!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de martinagabriela50
0

Răspuns:

(Bubico)

Explicație pas cu pas:

Naratorul pornește într-o călătorie cu trenul. Nimerește în compartiment cu o doamnă fumătoare, care avea un cățel pe nume Bubico. Acesta latră furios pe străini, înspăimântându-l chiar și pe naratorul-personaj.

Conductorul controlează biletele, iar după plecarea acestuia cățelul încearcă să iasă din coșuleț, fără izbândă.

Dorind să fumeze, povestitorul se

apropie de doamnă, pentru a-și aprinde țigara, apelând astfel, la ajutorul acesteia. Bubico e deranjat de apropierea străinului față de stăpâna sa și latră furios. Stăpâna îl laudă, susținând că e cuminte, fidel și deștept. După ce-i toarnă lapte cățelului, bea și dânsa din același pahar. În tot acest timp, îi povestește naratorului cum era să-l omoare pe Bubico un dulău, Bismark al Papadopolinii, fiindcă se dusese s-o curteze pe cățelușa Zambilica.

Încercând să se împrietenească cu Bubico, naratorul îi oferă bomboane. Reușind să-l ia în brațe pe cățel, naratorul se apropie de fereastră să ia aer și, când trenul încetinește, îl scapă afară. Cucoana disperată, trage semnalul de alarmă, leşinând.

Povestitorul se strecoară printre pasageri, șoptindu-i însă, la ureche doamnei (care se trezise după un timp), că l-a aruncat intenționat. Doamna leşină a doua oară, iar naratorul dispare în noapte

Alte întrebări interesante