Limba română, întrebare adresată de Eduard2601, 7 ani în urmă

Un împărat a primit doi șoimi. Unul a fost antrenat, iar despre celălalt i s-a spus că refuza să se dezlipească de creanga pe care stătea. Unul dintre slujitori trebuia să se cațere în fiecare zi în copac să-i ducă de mâncare.
După ce a încercat în fel și chip să facă șoimul să zboare de pe creangă, împăratul și-a rugat supușii să-l ajute.
Un bătrân înțelept s-a oferit să facă el asta. A doua zi când s-a trezit, împăratul a văzut șoimul zburând de colo-colo.
- Cum ai făcut? și-a întrebat el supusul.
- A fost foarte simplu. Nu a trebuit decât să îi tai craca de sub picioare.
Morala: Uneori trebuie să ni se taie craca de sub picioare, ca să ne aducem aminte că putem zbura.
a ) Ce semnifică morala povestirii "Șoimii"? La ce fel de zbor se referă?
b) Oferă minim un exemplu de situație (din viața oamenilor) atunci când unei persoane (copil sau adult) i s-a tăiat craca de sub picioare, astfel încât acea persoană să învețe să "zboare".
dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ddenisa9065
1

Răspuns:

a) Morala poveștii "Șoimii" semnifică faptul că uneori avem nevoie de un impuls pentru a ne cunoaște calea. Zborul la care face referire morala este "zborul" prin viață. În acest mod ne descoperim pasiunile și ne alegem calea.

b) Atunci când un copil începe să meargă la școală și la diverse activități precum dans, șah, sport etc. pleacă din confortul de acasă, care este creanga și învață să zboare, adică își descoperă pasiunile.


Eduard2601: 1111111110000000000]\
Răspuns de sparklesdenisa
0
Bună seara! Sper să-ți fie de folos răspunsul meu (๑˃ᴗ˂)ﻭ

a) Morala povestirii "Șoimii" sugerează că uneori, pentru a evolua și a atinge potențialul nostru, trebuie să ne îndepărtăm de situațiile sau dependențele confortabile care ne țin pe loc. "Zborul" se referă la libertatea de a acționa și de a evolua, fie personal sau profesional.

b) Un exemplu de situație în care unei persoane i s-a tăiat craca de sub picioare, astfel încât acea persoană să învețe să "zboare", ar fi pierderea unui loc de muncă. Acest lucru poate fi sperietor și poate face oamenii să se simtă neputincioși, dar poate fi, de asemenea, o oportunitate pentru a încerca noi direcții, a găsi un loc de muncă mai potrivit sau a începe o afacere proprie. În acest fel, persoana poate evolua și își poate îmbunătăți situația.

legislatie: tu nu esti in stare sa spui ceva cu cuvintele tale? chatGPT nu te invata si nu invata nimic pe nimeni...
sparklesdenisa: Frate, spui tu așa de la tine că am luat de nu știu unde ? Hai serios, unii moderatori întreg limita. Mai mi-ați banat un cont fiindcă “am luat de pe net”. Bine, așa să fie…:)
sparklesdenisa: Întrec*
Alte întrebări interesante