Limba română, întrebare adresată de beatricecantaragiu24, 8 ani în urmă

un loc frumos din buzau care sa fie descris si sa atraga turisti​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gaiteruana
2

Răspuns:

Situat in regiunea Moldovei, in vecinatatea judetelor Vrancea, Neamt, Vaslui, Harghita si Covasna, Bacau este un judet care are de oferit o multime de surprize turistice, fiind o destinatie grozava in care sa-ti petreci weekend-urile.

Deoarece are mai multe locuri care au ceva unic al lor, incearca sa explorezi judetul in cautarea acestora.

Iata 5 locuri in care sa poposesti in cazul in care hotarasti sa petreci cateva zile in judetul Bacau:

Salina Targu Ocna. Gasindu-se pe Valea Trotusului, la 15 kilometri departare de oraselul Onesti, Salina Targu Ocna a avut parte de o dezvoltare masiva in ultimii ani, beneficiind de o baza de agrement moderna, locuri de joaca, terenuri de tenis, baschet si de fotbal si, desigur, de un centru cochet de recuperare si de relaxare. In salina se poate ajunge cu autobuzul, aceasta aflandu-se la o adancime de circa 200 de metri.

Palatul Stirbei din Darmanesti. Situat in localitatea Darmanesti din judetul Bacau, palatul a fost construit de printul Gheorghe Stirbei si Elisabeta Baleanu, la finele secolului XIX. Realizat din caramida pe o structura de 4 nivele, palatul este declarat monument istoric si face parte din Patrimoniul Cultural al tarii, insa in ultimul timp a fost neglijat de catre autoritati, astfel ca, pana in 2014, starea sa nu avea sa fie tocmai buna. In anul 2014, insa, cladirea a fost achizitionata de catre un om de afaceri foarte instarit care a promis sa-l renoveze si sa il transforme intr-un hotel boutique, urmand ca in final sa il redea circuitului turistic.

De-a lungul timpului, cladirea palatului a fost folosita in mai multe scopuri, inclusiv ca sanatoriu pentru tratarea pacientilor cu tuberculoza (1947-1977) si ca tabara pentru copii (din 1978).

Lacul Poiana Uzului. Valea Uzului este probabil una dintre cele mai pitoresti zone turistice din acest judet, cu toate acestea, aici nu ajungeau nici apa si nici curent electric. Drept urmare, oamenii din zona au pus la cale construirea unui lac de acumulare, Lacul Poiana Uzului, care a devenit rapid o mare atractie turistica. Inclusa in Rezervatia Naturala Nemira, apa lacului sta in umbra unui baraj imens, de 80 de metri inaltime, intinzandu-se pe o lungime de circa 5 kilometri. Extrem de important pentru satele din imprejurimi, carora le ofera apa, Lacul Poiana Uzului este, de asementea, o atractie turistica uluitoare, ce nu trebuie ratata intr-o vizita in judetul Bacau.

Casa Memoriala George Bacovia. Unul dintre obiectivele turistice de neratat in orasul Bacau este casa memoriala a poetului George Bacovia. Locuind aici timp de 22 de ani alaturi de parintii sai, Bacovia scris in aceasta casa una dintre cele mai frumoase creatii ale sale, “Note de Primavara”, la una dintre ferestre. Deschisa publicului larg din anul 1971, casa regretatului poet are expuse atat cateva dintre obiectele sale personale cat si unele dintre cele mai importante manuscrise ale sale, printre care mentionam “Plumb”, “Comedii in fond” si “Scantei galbene”, precum si diferite carti in care au fost traduse in mai multe limbi straine operele sale.

Manastirea Casin. Situata in localitatea Casin, manastirea dateaza din anul 1655, cand Voievodul Gheorghe Stefan a hotarat construirea sa pe locul in care se gasea inainte o asezare monahala. Cu un aspect impozant, lacasul de cult este inconjurat de un zid mare din piatra, ce creeaza impresia ca aici se gaseste, de fapt, o cetate fortificata. In timpul unui cutremur ce a avut loc in 1805, biserica a fost serios afectata, fiind insa reconditionata ulterior de catre staretii Ierotei si Isaia Tarigradeanu. Se spune ca atunci cand cei doi stareti au reabilitat manastirea, au acoperit locul de veci al Voievodului Gheorghe, stergand de asemenea numele acestuia de pe inscriptia ctitorului, in asa fel incat sa fie ei considerati adevaratii ctitori.

Alte întrebări interesante