Limba română, întrebare adresată de alexgb1, 9 ani în urmă

Un pamantean si un extraterestru s-au întâlnit intr-un parc de distracții. Scrie o compunere de opt rânduri (s-au mai multe) in care sa-ti imaginezi modul in care si-au petrecut timpul cele doua personaje.Vei folosi doua adverbe propoziții conjunctii si interjecții.
(Va rog sa le băgați in paranteze)
Ajutor va rog!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Julia288
10
                                       PARCUL DE DISTRACTII
                                             -compunere-
Darius merge (impreuna-adverb) (cu-prepozitie) familia sa intr-un nou parc (de-prepozitie) distractii. Necunoscand prea bine locul,baiatul se rataceste. Incepe sa plaga, (insa-conjunctie) cineva il apuca de umar,spunaandu-i: "(Of-interjectie)! Te-ai pierdut micutule?" Baiatul da (sperie-adverb) din cap.
-(Hai-interjectie)! Vino cu mine sa ne distram,(iar-conjunctie) apoi{sau poti sa iei 'iar apoi' ca (,) conjunctie} iti vom cauta familia.
Cei doi se dau in toate minunatiile din parc,mananca dulciuri si se ditreaza. Cand parcul e aproape de inchidere,Dariu afla ca noul sau prieten este defapt un martian deghizat in om,pe nume Martiti, venit pentru a-si face prieteni. Misiune indeplinita!
Martini il ajuta pe baiat sa-si gaseasca familia,iar mai apoi se intoarce pe nava lui  spatiala,luandu-si "La revedere!" de la planeta Pamant.

Acesta l-am compus eu si l-am scris si pe caiet:)) Sper ca te-am ajutat


Julia288: speriat*
Julia288: distreaza*
Julia288: Darius*
Julia288: Martini*
Julia288: Am scris prea repede scuze:))))
Alte întrebări interesante