Matematică, întrebare adresată de cduri100, 9 ani în urmă

Un paralelogram este si trapez? justificati raspunsul

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de danamocanu71
1
Un paralelogram nu este si trapez deoarece sunt figuri geometrice plane ce nu pot fi desenate la fel;si fiecare are un numar diferit de axe de simetrie;paralelogramul n-are nicio axa de simetrie;pe cand trapezul poate sa aiba minim una;


cduri100: cred ca raspunsul tau este gresit, no offence
danamocanu71: De ce este gresit ,nu este bun sau ce
cduri100: raspunsul la intrebare cred ca este da. orice paralelogram este si trapez, daca vrei sa faci investigatii mai amanuntite trebuies citite definitiile ambelor figuri geometrice
Lizica33: E incorect sa zici ca orice paralelogram este si trapez
danamocanu71: Asta e adevarat ,nu pot contrazice
Lizica33: Daca stai sa gandesti, trapezul si paralelogramul pot fi diferite in multe contexte, dar in anumite cazuri paralelogramul poate fi trapez..
Răspuns de albastruverde12
2
Din propriile lor definitii deduci ca ele nu pot fi acelasi lucru.

Paralelogramul este definit ca fiind un patrulater cu laturile opuse paralele si congruente. (In plus diagonalele se injumatatesc)

Trapezul nu respecta aceste criterii. El este definit ca fiind un patrulater in care doar bazele sunt paralele (celelalte 2 laturii nefiind paralele). (In plus, de aceasta data, diagonalele nu se injumatatesc). De asemenea bazele nu sunt congruente (iar la un paralelogram laturile opuse sunt congruente).
Alte întrebări interesante