Limba română, întrebare adresată de Aleexia, 9 ani în urmă

Un portret literar cu titlu Un inger al copilariei plzzz acum urgent


meyoung: iti dau imediat o compunere, doar ce am scris-o pt ciprianandrei, sper sa nu fiti colegi

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de meyoung
0
''Amintire draga''

De cate ori ajung in satul unde locuiesc verii mei, ma cuprinde un dor si o nostalgie pe care cu greu mi-o pot stapanii. 
Mi-aduc aminte de stra-bunica mea si acum dupa atatia ani. Era tare in varsta cand eu eram de cativa ani. Ma fascina chipul ei si neasemuita frumusete ce o caracteriza. Mana ei alba ca varul ma mangaia usor, ma legana si ma facea sa ma simt cel mai iubit copil de pe pamant. Se bucura atunci cand ii aduceam floricele culese de pe camp si paloarea obrajilor disparea pentru cateva clipe. Atunci se imbujora de fericire, iar chipul sau brazdat de trecerea anilor devenea luminos ca un soare la asfintit. Ochii ei albastri ca marea se umezeau de lacrimi de bucurie, dar nu recunostea nicodata ca plange, imi spunea doar ca e din cauza ochelarilor prin care nu mai vede bine.
Ce dor imi e de cea mai minunata fiinta de pe pamant, uneori parca-i mai aud pasii prin curtea casei sale. Ea a fost ca un inger al copilariei mele.

Aleexia: Portret....m-am referit la : scurt fragment care surprinde personajul , ocupatia statutului a vârstei, t fizice si morale calitative defecte si sentimente generale de persoana
meyoung: daca scriai asta de la inceput....
meyoung: de unde sa stiu ce vrei, mi-am pierdut si timpul aiurea
Aleexia: Pai nu sti ce inseamna portret..?
meyoung: scuze...ma iei si la cearta acum, am vrut sa te ajut, deh...
Alte întrebări interesante