Biologie, întrebare adresată de croseta, 8 ani în urmă

Un proiect cu ziua apei ptr cls 5.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1
Pornind de la realitatea că aproape un miliard de oameni trăiesc în condiţii de subnutriţie, în timp ce resursele de apă dulce sunt în scădere, obiectivele Zilei Mondiale a Apei privesc:

- raţionalizarea consumului de apă în gospodării, agricultură şi industria alimentară; - reducerea risipei de alimente: 30% din alimentele produse la nivel mondial sunt aruncate; - promovarea unor obiceiuri alimentare sănătoase, cu accent pe alimente produse cu consum mai mic de apă.

Viaţa pe Pămint este dependentă de apă. Apa este necesară pentru mentinerea integrităţii sistemelor naturale de care depinde viata de pe Pămant.

Pentru un kilogram de materie vegetală, plantele vehiculează între 230-1000 l apă (după specie şi climat), care apoi este evaporată.

În cadrul Conferinţei Natiunilor Unite asupra Mediului Inconjurator de la Rio de Janeiro a fost adoptata, la 22 decembrie 1992, hotararea prin care 22 martie devenea

‘Ziua Mondiala a Apei’.

S-a dovedit a fi o ocazie buna pentru a reaminti tuturor cât de importante sunt eforturile concrete de a oferi spre consum apa pură, precum şi identificarea problemelor şi găsirea de soluţii la aceste probleme.


Alte întrebări interesante