Studii sociale, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Un proiect educațional despre copii care sunt bolnavi. ​Va dau coronițăăăă și ma abonez la voi, și inimi.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de antonyyaa
3

Răspuns:

Copiii se dezvoltă mai bine atunci când cresc, învață sau se joacă împreună. Dizabilitatea nu trebuie să fie un motiv de excluziune.  

Locul copiilor cu dizabilități este împreună cu ceilalți copii, în familie, la școală și în comunitate. Toți copiii pot să învețe și, cu cât dizabilitatea este identificată mai devreme, cu atât cresc șansele de a avea un progres mai rapid în dezvoltare. De asemenea, cu cât vârsta unui copil cu dizabilități este mai mică la înscrierea în grădiniță și școală, cu atât cresc șansele acestuia la dezvoltare și la o viață mai bună.  

Atunci când copiii cu abilități diverse învață împreună în aceeași clasă, performanța tuturor crește, contrar impresiei că prezența unui copil cu dizabilități afectează performanța școlară a colegilor săi.  

La nivel global, UNICEF estimează că 1 din 10 are o formă de dizabilitate. Statisticile oficiale arată că, în România, sunt aproximativ 72.000 de copii cu dizabilități în evidențele statului. Astfel că majoritatea acestor copii este, în realitate, invizibilă.

Copiii cu dizabilități reprezintă unul dintre cele mai marginalizate și mai excluse grupuri din societate, confruntându-se zilnic cu discriminarea. Aceasta ia forma atitudinilor negative, a lipsei politicilor și a unei legislații adecvate, împiedicând accesul la îngrijire medicală, educație și putându-le pune în pericol însăși viața.  

Datele  arată că cel puțin 75% din numărul estimat de 5,1 de milioane de copii cu dizabilități care trăiesc în Europa Centrală și de Est și în Asia Centrală sunt excluși de la o educație incluzivă de calitate.    

sper ca te -am ajutat!

Explicație:

Alte întrebări interesante