Religie, întrebare adresată de alexandruavadanei200, 8 ani în urmă

Un referat de cel 1 pagina de caiet studentesc cu tema Pericoul Drogurilor.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gabrielacrivat90
0

Răspuns:Drogurile îți fut creierii. De-asta şi apelezi la ele. Te pun la pământ, te ridică și te fac praf. Chiar dacă e un cui de relaxare după muncă, o beție cruntă vineri seara, o pastilă care-ți intensifică starea în club sau o linie care te va transporta într-un spațiu extraterestru, substanțele psihoactive oferă pământenilor escapade temporare din viața lor cotidiană.

Milioane de oameni o fac, dar pentru cei care nu se simt absolut minunat în pielea lor, escapada prin narcotice poate fi mai puternică. Din nefericire, acest refugiu chimic contribuie uneori la agravarea bolilor mintale.

Efectele psihologice cauzate de droguri pe termen scurt pot fi puternice și cumulative. O beție gravă va deprima sistemul nervos, îi va face pe oameni să se simtă depresivi. Cu cât bei mai mult, cu atât te simți mai deprimat. Pentru consumatorii de weekend, ai stimulentele de genul ecstasy și cocaină care duc la o cădere în mijlocul săptămânii, când simți o cădere bruscă a stării de bine, provenită din ultra-stimularea sau „prăjirea" receptorilor din creier. Cu cât bagi mai mult, cu atât creierul devine suprastimulat și starea ta mintală va deveni mai fragilă. Acest lucru determină analiza exagerată a unor lucruri, investirea cu înțelesuri noi a unor situaţii care nu există și a unor presupuneri inutile. Pentru a putea trece de aceste stări, oamenii iau mai multe droguri, și ciclul continuă

Nu este o surpriză că organizatorii festivalului Glastonbury au avut asistente de la psihiatrie în echipă, în ultimele trei decenii. În fiecare an sunt oameni care merg la festival, care devin bolnavi mintal și care trebuie să-și petreacă două trei zile într-o unitate psihiatrică, la recuperare. De multe ori, cei care merg la Glastonbury sunt internaţi.

Dr Niall Campbell, un consultant psihiatric la spitalul Priory din Roehampton, din sud-vestul Londrei, a văzut foarte mulţi oameni cu leziuni cerebrale de la consumul de droguri. Uneori efectele pot fi temporare, dar nu mai puțin înfricoșătoare. Un puști tratat de Dr Campbel e atât de speriat de o imagine din pictura „Țipătul", a lui Edvard Munch, care revine repetitiv în minte (după un episod pe ciupercuţe), încât atunci când închide ochii suferă de sindromul post-traumatic. Băiatul aproape că a amânat examenul de licență drept rezultat, din fericire, viziunile s-au oprit. Din păcate, în cazul altora, aceste efecte pot fi permanente, conform Dr Campbel.

Alte întrebări interesante