UN REFERAT DE
SPRE INTERNET DE DOUA PAGINII.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
INTERNET este o retea de retele .O retea este un grup de calculatoare care au fost conectate astfel incat sa poata comunica intre ele (sa faca schimb de informatii) Ele isi pot transmite mesaje unul altuia si pot folosi in comun informatiile sub forma de fisiere.
INTERNET asigura legatura intre peste 21.000 de astfel de retele si, in permanenta, la acestea se adauga tot mai multe.
Unele dintre retele sunt administrate de institutii guvernamentale, altele de universitati, firme, biblioteci, scoli etc.
Multe persoane cred ca Internet-ul este un loc unde se dicuta numai despre informatica, unde se intalnesc numai pasionatii de calculatoare si ca informatiile la care au acces sunt sub forma unor abrevieri criptice pe care numai specialistii le pot intelege. Aceasta impresie este total gresita. Usurinta cu care se pot distribui informatii, dar mai ales cu care orice utilizator, poate avea acces la informatii, a facut din Internet un mediu preferat. Structura Internet-ului a facut posibila nu numai distribuirea de informatii “statice”, ci si existenta serviciilor. De exemplu, pe baza unei carti de credit, se pot face toate rezervarile pentru petrecerea concediului de odihna intr-o frumoasa tara din lume, si se poate plati utilizand calculatorul de acasa.
Prin urmare Internet-ul este:
O cale de comunicare foarte rapida si atractiva intre oamenii acestei lumi.
Internetul nu are o guvernare centralizată unică în implementarea tehnologică sau în politicile de acces și utilizare; fiecare rețea constitutivă își stabilește propriile politici. [5] Definițiile extinse ale celor două spații de nume principale de pe Internet, spațiul de adrese IP (adresă IP) și sistemul de nume de domeniu (DNS), sunt direcționate de o organizație de întreținere, Internet Corporation for Assigned Names and Numbers.
Nu stiu daca e de doua pagini xP
.
Lucrurile stau diferit în ceea ce privește conectarea wireless și conexiunea mobilă deoarece internetul este transmis prin intermediul unor unde, nu trebuie să existe contact fizic între transmițător și receptor. Aceste două variante vin și cu un dezavantaj, acela că depinzi de puterea semnalului pentru a avea internet bun.Pentru a exista, internetul are nevoie de rețele de calculatoare. Din punct de vedere al întinderii, acestea se clasifică în:
LAN – Local Area Connection
MAN – Metropolitan Area Network
WAN – World Area Conection
Cu toate astea, pentru a găsi un calculator printre milioanele conectate, avem nevoie de Protocolul IP, o altă parte importantă a internetului.
Acesta atribuie o adresă IP unui echipament pentru a putea fi identificat de către celelalte echipamente.
Atunci când vorbim de un site web, ne referim tot la un IP, diferența fiind ca de această dată acel IP are atribuit un DNS (Domain Name Server) care permite traducerea IP-ului în cuvinte ușor de reținut de utilizatori precum calculatorescu.ro. RO-ul de la final este un domeniu alocat în funcție de țări. Spre exemplu, există domenii .com majoritatea în engleză, .edu – educaționale, .gov – guvernamentale, dar și .ro – ce aparțin de România sau .it – ce aparțin de Italia.De reținut, înainte să trecem la istoria internetului este că elementele principale ale internetului sunt: Hypertext, Website, URL, Hyperlink, WWW și Email.Ziua de 29 octombrie 1969, ora 22:30 reprezintă ziua în care a fost realizată prima legătură între două sisteme informatice. Mai precis, între sistemele de la University of California și Stanford Research Institute. Experimentul se încheie înainte să se termine deoarece sistemul pică după ce sistemul a picat în momentul în care a ajuns la litera G din login.
Cu toate astea, aveam dovada că internetul este posibil și revoluția informatică avea să înceapă.În 1980 apare primul forum. Creat de Tom Truscott și Jim Ellis în 1979, Usenet devine accesibil un an mai târziu pentru publicul larg și avea chiar secțiuni de newsreadersÎn 1980 apare primul forum. Creat de Tom Truscott și Jim Ellis în 1979, Usenet devine accesibil un an mai târziu pentru publicul larg și avea chiar secțiuni de newsreadersZiua de 29 octombrie 1969, ora 22:30 reprezintă ziua în care a fost realizată prima legătură între două sisteme informatice. Mai precis, între sistemele de la University of California și Stanford Research Institute. Experimentul se încheie înainte să se termine deoarece sistemul pică după ce sistemul a picat în momentul în care a ajuns la litera G din login.
1969, ora 22:30 reprezintă ziua în care a fost realizată prima legătură între două sisteme informatice. Mai precis, între sistemele de la University of California și Stanford Research Institute. Experimentul se încheie înainte să se termine deoarece sistemul pică după ce sistemul a picat în momentul în care a ajuns la litera G din login.
Internetul definiție conform dex – internetul este o rețea internațională de calculatoare formată prin interconectarea rețelelor locale de calculatoare cu cele globale. Această rețea are ca scop facilitarea schimbului de date și informații între calculatoare. Denumirea vine de la abrevierea din engleză Inter (național) și Net (network).Scopul internetului este de a facilita comunicarea și de a ajuta oamenii să aibă acces la informații rapid, indiferent de locul în care se află.
Explicație:
Sper că te am ajutatt!!!