Biologie, întrebare adresată de stefanmauritus888, 8 ani în urmă

Un referat despre digestia animalelelor nevertebrate​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexgamerr
0

Răspuns:

ANIMALE NEVERTEBRATE

HIDRA DE APĂ DULCE

Trăieşte în bălţi, lacuri şi ape lin curgătoare, fixată pe plantele acvatice. La orice atingere, hidra îşi contractă imediat tentaculele şi corpul, ajungând de mărimea unei gămălii de ac.Toamna, când temperatura apei scade, hidra se înmulţeşte prin ou, care se formează prin contopirea unui ovul cu un spermatozoid; oul rezultat în urma fecundaţiei cade pe fundul apei unde rezistă până în primăvară când dă naştere la o nouă hidră.

Spongierii

Cea mai veche şi mai simplă încrengătură a regnului animal il constituie sspongierii.Întrucât printr-un burete trece în permanenţă apă şi hrană, el devine o locuinţă ideală pentru crevete, crabi şi alte vieţuitoare micuţe. S-a găsit un burete care avea 17 128 de „locatari“. Multor bacterii, alge şi fungi le place să trăiască în simbioză cu spongierii. Bacteriile pot reprezenta până la 50% din greutatea unui burete ud.Din acest motiv, unii au emis ipoteza că strămoşul

comun al animalelor şi al omului a fost un spongier.

În lacurile şi oceanele lumii

trăiesc cel puţin 15 000 de specii

de spongieri, într-o uluitoare varietate de forme şi culori. Ei pot semăna cu nişte degete subţirele ori cu butoiaşe bombate; pot semăna şi cu nişte covoare întinse, cu evantaie elegante sau chiar cu vase fragile de cristal. Unii sunt mai mici decât un bob de orez, în timp ce alţii cresc mai înalţi decât un om.

Alte întrebări interesante